‘Voor Dagmar zijn de clowns echt vrienden geworden’

Er gaat geen dag voorbij dat de 14-jarige Dagmar niet actief is op de CliniClowns App. In dit verhaal vertelt moeder Mariska wat het contact met de clowns voor haar dochter betekent. “Ze zijn echt vrienden aan wie ze haar verhaal kwijt kan.”

“Als peuter kreeg Dagmar de diagnose epilepsie. Gelukkig groeide ze daar snel overheen. Tien jaar later keerde de epilepsie helaas weer terug. Na een val van de zoldertrap – dit gebeurde toen ze een epilepsieaanval had – belandde ze een week in het ziekenhuis. Daar kwam Dagmar voor het eerst in contact met CliniClown Mies. Ze moest er helemaal niets van weten en stuurde haar weg. Ze vond clowns maar eng.

Ommekeer

Toen Dagmar van een jongen in het ziekenhuis hoorde dat het juist leuke, lieve en blije clowns zijn, durfde ze het de volgende dag aan om te gaan kijken. Sindsdien is ze groot fan. Ze wil niets liever dan elke dag contact houden met de clowns. En dat kan, via de CliniClowns App. Als ze thuiskomt van school, kijkt ze meteen welke clowns er online zijn om mee te chatten of te videobellen.

Ook op momenten dat het wat minder met haar gaat, rent Dagmar naar haar kamer en belt ze in op de app. Daarna komt ze altijd met een lach op haar gezicht weer beneden. De CliniClowns bieden haar echt afleiding. Ze zijn voor Dagmar vrienden geworden waaraan ze haar verhaal kwijt kan en veel steun heeft.

Instagram-account

Thuis heeft Dagmar een speciale CliniClowns-kamer ingericht met allemaal spullen en kaarten van de verschillende clowns. Ook is ze een eigen Instagram-account begonnen over de CliniClowns. Hierop post ze regelmatig leuke filmpjes en dingen die ze meemaakt met de clowns.

Geef Dagmar de lach die doet leven. Doneer nu.

Passie

Het summum voor Dagmar op de CliniClowns App is Clowns FM, haar favoriete programma. Dan kan ze liedjes aanvragen en meezingen. Zingen is sowieso haar grote passie, ze schrijft ook haar eigen liedjes. En als er geen clown beschikbaar is op de app bekijkt ze filmpjes of chat ze met haar vrienden.

Grote wens

Ieder moment met de CliniClowns vindt Dagmar leuk, alle clowns hebben hun eigen kenmerken en spel. Het liefst wil Dagmar ze allemaal wel ontmoeten, maar één clown springt er toch wel bovenuit: CliniClown Keet. Dat is haar grootste wens, om Keet in het echt te zien optreden. Want zij kan zo mooi zingen, zegt Dagmar altijd. Ik hoop dat ik deze wens ooit voor haar kan laten uitkomen.

Gun jij kwetsbare kinderen de lach die doet leven? Doneer nu.