×

Naar het ‘einde’ van de wereld voor CliniClowns

Een route van 7.000 kilometer, dagenlang geen daglicht zien en temperaturen tot -32 graden. En dat alles voor het goede doel. Dirk Ockhuizen en collega Evert van Manen gingen de Noordkaap Challenge aan om geld op te halen voor CliniClowns. “Een fantastische ervaring.” 

In januari 2022 viel Dirks oog op een LinkedIn-bericht van iemand uit zijn netwerk. Diegene had meegedaan aan de Noordkaap Challenge en deelde zijn ervaringen. Dirk – zelf directeur bij het bedrijf Fortes Energy Systems – was overtuigd. Samen met collega Evert schreef hij zich in en afgelopen december was het zover; klaar voor de ultieme trip naar het noordelijkste puntje van Europa.

Avontuur

Het duo startte met de auto op de boot van Kopenhagen naar Stockholm. “Dan zit je nog lekker warm”, vertelt Dirk. “Vanaf daar rij je een witte wereld in en wordt het alsmaar kouder. Je gaat door sneeuwstormen heen, zware schemering en duister. Overnachten doe je op lokale campings in een barakje met stapelbed. Er doen tientallen teams mee, maar niet iedereen volgt dezelfde route en iedereen heeft zijn eigen tempo. Soms haal je een ander team in. We hebben met onze auto zelfs nog iemand uit de greppel moeten trekken.” 

Indrukwekkend

De route van de Noordkaap Challenge bedraagt zo’n 7.000 kilometer door Denemarken, Zweden, Finland en vooral Noorwegen. Een geweldige ervaring volgens Dirk: “Het is zo’n andere wereld. Vooral het laatste stuk is indrukwekkend. Geen daglicht, achter een sneeuwwagen aan, met sneeuwkettingen om. Eenmaal bij de finish, op de Noordkaap, word je overmeesterd door een gevoel van trots.” 

Geef zieke kinderen en mensen met een beperking of dementie de lach die doet leven.

CliniClowns

Dirk Ockhuizen en collega Evert van Manen van Fortes doneren een cheque aan CliniClowns.

Bij de Noordkaap Challenge draait het niet alleen om het avontuur in een witte wereld. Alle teams halen geld op voor het goede doel. Voor Dirk en Evert was de keuze voor CliniClowns geen moeilijke. “De kinderen van een vriend van mij waren ernstig ziek”, vertelt Dirk. “In die tijd ging ik vaak naar ze toe in het ziekenhuis en dan zag ik al die kinderen liggen. Als een kind ziek wordt zou hij op zijn minst even moeten kunnen vergeten dat hij ziek is. Met de CliniClowns kan dat.”

Medemens

Dirk steunde CliniClowns al eerder namens Fortes: “Toen wij met het bedrijf succesvol werden, wilden we iets terugdoen. In 2004 hebben we al eens een cheque overhandigd. Toen hebben we in plaats van kerstpakketten een kerstkaart gestuurd naar relaties met de boodschap dat we geld doneren aan CliniClowns. Als je als bedrijf niet alleen aan winstbejag doet, maar ook oog hebt voor de medemens, wordt dit ook warm ontvangen door je klanten, relaties en anderen. Wie goed doet, goed ontmoet.”

Met hun avontuur haalden Dirk en Evert bijna € 24.000,- op! Wil jij ook in actie komen voor CliniClowns? Laat je inspireren door andere actievoerders of bekijk de mogelijkheden om CliniClowns te sponsoren met je bedrijf.
 

Gun jij zieke kinderen en mensen met een beperking of dementie de lach die doet leven?