×

Het effect van CliniClowns

Door even écht contact te maken, helpen we zieke kinderen en mensen met een beperking of dementie te ontspannen en zich weer sterk te voelen.

Dat ons werk veel voor iemand kan betekenen blijkt uit de ervaringen van zorgprofessionals, ambassadeurs en de kinderen en ouders die we bezoeken.

CliniClowns zijn er voor mensen met dementie

Zo vertelt welzijnsmedewerker Diana wat een bezoek van de CliniClowns betekent voor de bewoners met dementie in de huiskamers van haar woonzorgcentrum. “De CliniClowns nemen zoveel vrolijkheid mee, je ziet de bewoners meteen opfleuren. Mensen worden vrolijker en opener, de onrust verdwijnt even.”
 

Pedagogisch Medewerker Melissa vertelt dat de clowns de focus verleggen bij stress of angst. “Behalve bij het prikken doen we dat ook weleens als benauwde kinderen verneveld moeten worden. Zo’n kapje op je hoofd is vervelend. De clowns verleggen de focus.”

Onderzoek naar effect

Het liefst heeft elk bezoek van een CliniClown natuurlijk zo veel mogelijk effect op het welzijn van kinderen of mensen met dementie. Daarom onderzoeken we of we met ons werk en ons bezoek bereiken wat we voor ogen hebben. Uit onderzoek blijkt dat het spel van clowns in het ziekenhuis een positief effect heeft op het welzijn van kinderen. Samen met het Louis Bolk Instituut onderzoeken we ook hoe we ons werk bij mensen met dementie zo goed mogelijk kunnen doen. We vertellen graag meer over al het onderzoek dat we doen. 

Ben je benieuwd naar wat wij als CliniClowns nog meer doen? Of wil je weten hoe wij het geld van donateurs besteden? Uitgebreide informatie lees je in ons jaarverslag.