CliniClowns bezoeken kinderen met een beperking ook op school.

CliniClowns spelen overal waar we impact kunnen maken op het welzijn van kinderen met een beperking. Daarom doen we er ook op speciale scholen en instellingen alles aan om kinderen te laten ontspannen, zorgen te laten vergeten of te laten lachen.

Bijvoorbeeld met ons improvisatiespel ‘Speel je mee?’ voor het speciaal onderwijs, of met onze voorstelling ‘Klein Zintuigen Orkest’ voor kinderen met een verstandelijke of meervoudige handicap. We betrekken ook de gezinnen van de kinderen bij onze bezoeken. We stemmen ons bezoek en ons spel altijd goed af met de scholen en instellingen. Want als we samenwerken kunnen we meer betekenen voor de kinderen en kunnen we zelfs zorgen voor grote sprongen in hun ontwikkeling.

Speel je mee?

CliniClowns bezoeken scholen in het (Voortgezet) Speciaal Onderwijs met ‘Speel je mee?’, een improvisatiespel waarbij heel de groep mee mag doen. Elk kind en elke groep is anders, dus is ons spel ook elke keer weer anders. Samen met kinderen die zeer moeilijk leren maken en beleven we steeds een nieuw verhaal.

‘Speel je mee?’ speelt het hele jaar door. De voorstelling past het best bij kinderen met een sociaal-emotionele leeftijd van 5 tot 12 jaar die kunnen luisteren, enige mate van taalbegrip hebben, zich aan kunnen sluiten bij een kort verhaal en een spanningsboog hebben van 30 tot 45 minuten. ‘Speel je mee?’ is kosteloos en past voor veel speciale scholen goed in het leerplankader ‘kunstzinnige oriëntatie' of ‘cultuur en educatie’. Is ‘Speel je mee?’ iets voor jouw school? Neem dan hier contact met ons op

Klein Zintuigen Orkest

We bezoeken instellingen met ons ‘Klein Zintuigen Orkest’, een muzikale voorstelling die alle zintuigen prikkelt. Met humor, creativiteit en improvisatiespel zorgen we voor ontspanning, plezier en echt contact. Het Klein Zintuigen Orkest is speciaal voor kinderen met een verstandelijke of meervoudige beperking t/m 18 jaar. De voorstelling wordt gespeeld in de eigen groepsruimte en duurt ongeveer 30 minuten per groep. Is het Klein Zintuigen Orkest ook iets voor jouw instelling? Neem dan hier contact met ons op.