×

CliniClowns is een goed doel voor mensen met dementie

CliniClowns bezoeken mensen met dementie om gevoelens van eenzaamheid weg te nemen.

Tekst gaat verder na dit blok

Bij mensen met dementie werken de hersenen steeds minder goed, tot iemand uiteindelijk niet meer voor zichzelf kan zorgen. Dementeren gaat vaak samen met veel verdriet, angst, onmacht, verwarring en strijd. Voor de persoon zelf, maar ook voor de familie en vrienden. Mensen met dementie voelen zich daarom vaak eenzaam. Als goed doel willen wij mensen die dementie krijgen graag helpen. 
 

Mee in hun belevingswereld

CliniClowns is een goed doel voor mensen met dementie

CliniClowns bezoeken mensen met dementie en nemen alle tijd om echt contact te maken. Met onze volle aandacht, creativiteit, muzikale improvisatie en respectvol één-op-één contact helpen we mensen ontspannen, nemen we gevoelens van eenzaamheid weg of laten we mensen lachen. We spelen in op de reacties van de mensen met dementie en gaan mee in hun belevingswereld. Wat kun je doen met dementerende ouderen? Soms spelen we bijvoorbeeld muziek van vroeger, om samen actief herinneringen op te halen. Of als mensen diep verzonken zijn in zichzelf, maken we contact met non-verbaal spel. Met deze ‘kunstinterventies’ dragen we bij aan de kwaliteit van leven.

Als we samenwerken met de zorg, kunnen we meer betekenen

Na ons bezoek zijn mensen vaak nog een tijdje vrolijker en meer ontspannen. Als we samenwerken met de zorgmedewerkers, hebben we meer impact op het welzijn van mensen met dementie. We praten samen na over ons bezoek, zodat we tijdens het volgende bezoek nog meer kunnen betekenen.

Eén op de vijf mensen in Nederland krijgt dementie. Dat ons werk veel voor mensen met dementie, hun families en zorginstellingen kan betekenen blijkt uit ervaringsverhalen, maar ook uit onderzoek

Steun mensen met dementie

Wil jij mensen met dementie steunen? Dat kan! Met jouw donatie maak je het mogelijk dat deze mensen kunnen ontspannen en voelen ze zich minder eenzaam. Wat een klein beetje extra aandacht al niet kan uitrichten. Help jij ons mee?