groep individueel individual group kominactie team location calendar close camera euro search menu noun_57078 arrow-down cadeau plus info hand hart-hand person share check edit filters beeldmerk
×

CliniClowns op bezoek

CliniClowns komen bij kinderen in ziekenhuizen en instellingen op bezoek. Doordat de kinderen helemaal opgaan in het samenspel, worden ze uit de realiteit getild en in hun kracht gezet; een beetje verbeeldingskracht doet wonderen!

Contact staat centraal

De CliniClowns komen bij elk kind apart op bezoek en elk kind krijgt zijn eigen aandacht. Het kind en de situatie zijn altijd het vertrekpunt. Iedereen heeft zijn eigen verhaal. Centraal staat de gezonde kant van het kind, gericht op wat het kind wél kan. Bij het ene kind wordt groots uitgepakt, bij een ander is het spel klein en subtiel. Soms is het rollebollen van het lachen, soms zijn het pretlichtjes in de ogen. Afhankelijk van wat het kind wil.

Ziekenhuis en instelling

De CliniClowns zetten hun clownsneus iedere week op, ’s morgens en ’s middags!

CliniClowns spelen niet alleen in ziekenhuizen. Ook vanuit andere instellingen komt de vraag om afleiding en plezier. Daarom bezoeken wij ook kinderen in revalidatiecentra, kinderhospices en gezinsvervangende tehuizen. De CliniClowns zetten hun clownsneus iedere week op, ’s morgens en ’s middags. Hoe lang zij aanwezig zijn, verschilt per instelling en hangt af van de beschikbaarheid. In elke instelling wordt er na een half jaar geëvalueerd en gekeken naar het vervolg. 

Goede contacten

De clowns kunnen hun werk doen dankzij de pedagogisch medewerkers en kinderverpleegkundigen van de instellingen. Zij begeleiden de kinderen en kennen hen goed. Voordat de clowns de afdeling op gaan om de kinderen te bezoeken, laten zij zich informeren over de conditie en stemming van het kind. Pas dan gaan de CliniClowns op pad om ieder kind weer even kind te laten zijn.

Op bezoek bij mensen met dementie

Vanaf 2018 gaan de CliniClowns ook naar zorginstellingen voor mensen met dementie. Daar zetten zij hun verbeeldingskracht met liefde en respect in om het isolement en de eenzaamheid te verzachten met een moment van geluk. Tot die tijd wordt dat nog gedaan door Stichting CareClowns. Heb je hier vragen over? Lees meer over de uitbreiding.

Help mee, steun CliniClowns

Maak bezoeken mogelijk!

Gun nog meer zieke kinderen bezoek van CliniClowns! Met jouw donatie maak je het mede mogelijk dat CliniClowns nog meer zieke kinderen kan laten lachen, ontspannen en genieten. Help je mee?

Meld je aan voor de Neusflits

Doen! Geef je op met je e-mailadres en blijf op de hoogte van het laatste nieuws. Zo lees je meer over het werk van CliniClowns, acties van sponsoren en manieren om CliniClowns te steunen.

Een klein wonder voor held Reyan

Terwijl hij wacht op zijn operatie die over een paar uur begint, krijgt Reyan bezoek van clowns Stip en Fido. Met een act over SuperReyan die een cape nodig heeft, weten ze de spanning bij Reyan wat te temperen.

groep individueel individual group kominactie team location calendar close camera euro search menu noun_57078 arrow-down cadeau plus info hand hart-hand person share check edit filters beeldmerk