×

Baby Morris geniet van de muziek van CliniClowns Silly en Sjappoo

CliniClowns Silly en Sjappoo komen in het Meander Medisch Centrum Morris tegen. Morris (1,5) was toen net 3 maanden oud. Hij heeft het syndroom van Noonan, waardoor hij veel fysieke kwalen heeft. Op het moment dat Silly en Sjappoo Morris voor het eerst tegenkomen is Morris in afwachting van een open hart operatie. De clowns komen bij het bedje staan, waar het huilende baby’tje ligt, de ouders naast het bedje ogen gestrest. Hun kindje is niet te bedaren, zij weten het ook even niet meer.

De clowns staan even bedremmeld te kijken, dan tokkelt Silly zachtjes a l’improviste een muziekje. De clowns beginnen voorzichtig te zingen, afwachtend haast, om te kijken of het kleintje reageert. Die reactie komt onmiddellijk. Morris is meteen stil, het draait zijn hoofdje naar de muziek. Met tranen in de ogen kijkt vader toe hoe zijn kindje verstild en aandachtig luistert naar de muziek. Zijn ouders hebben hun kind nog nooit eerder zó ontspannen gezien. Met open mond ziet moeder haar kindje in rust. "Ik schoot zelf ook bijna vol." zegt Marieke. "Je voélde echt dat er iets moois gebeurde, het was pure magie."

Ze treffen Morris nog een paar keer, tot hij weer naar huis mag. Maanden later is hij weer terug. Hij is heel ziek geweest en is in verschillende ziekenhuizen opgenomen geweest. In het Wilhelmina Kinderziekenhuis heeft hij een afschuwelijke tijd achter de rug, hij moest er afkicken van de medicijnen, vertelt zijn moeder, hij lag echt te schokken in zijn bedje. Ook daar wisten artsen niet wat ze met hem aan moesten. Volkomen ten einde raad haalt moeder haar telefoon tevoorschijn en zoekt ze het filmpje op dat ze maakte van die mooie muzikale, verstilde momentjes met de CliniClowns. Als ze het aan haar zoontje laat zien, is hij meteen rustig. Het medisch personeel is totaal verbijsterd. Het filmpje van dát moment gaat het hele ziekenhuis door.

"Ook wij waren flabbergasted toen we dat hoorden", zegt Marieke. "Het is de enige keer dat we onze neus afzetten voor een groepsknuffel." De clowns kregen nog een kaart van de ouders. Inmiddels gaat het goed met hem, Morris gaat een nieuw zorgtraject in.

Vader Lucas: "Het was zo mooi om te zien hoe Morris reageerde op Silly en Sjappoo. We zorgde ervoor dat als Morris voor vaccinaties werd opgenomen, hij opgenomen werd op de dagen dat Silly en Sjappoo langskwamen. Hij is echt dol op de clowns en de video zorgt er ook nu, bijna een jaar later, nog voor dat hij tot rust komt."

Vond je het een mooi verhaal en wil jij ook bijdragen? Steun CliniClowns!

Help mee, steun CliniClowns!

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Geef je op met je e-mailadres en blijf op de hoogte van het laatste nieuws. Zo lees je meer over het werk van CliniClowns, acties van sponsoren en manieren om CliniClowns te steunen.

Culinaire avonturen op de downpoli

“Leuke neus”, zegt Nina (5), terwijl ze op Neels rode neus duwt. Ze is op de downpoli voor controle en dat is best vervelend. Maar de tranen zijn snel gedroogd als ze ontdekt dat Cliniclowns Nop en Neel berenhonger hebben.

Maak bezoeken mogelijk!

Gun nog meer zieke kinderen bezoek van CliniClowns! Met jouw donatie maak je het mede mogelijk dat CliniClowns nog meer zieke kinderen kan laten lachen, ontspannen en genieten. Help je mee?