Doel, missie & visie

Bij CliniClowns geloven we in de kracht van contact. Daar dragen onze doel, missie en visie dan ook aan bij. 

Doel

Met humor, improvisatie en creativiteit maken we echt contact met zieke kinderen en mensen met een beperking of dementie. We doen er alles aan om iemand te laten ontspannen, zorgen te laten vergeten of te laten lachen. Voor wie of waar we ook spelen; ons doel is om altijd de mens achter de patiënt te blijven zien. Dit doen we met de kracht van contact.

Missie

Door beter samen te werken met de zorg, hebben we meer impact op het welzijn van iedereen die we bezoeken. We begeleiden kinderen naar een spannende operatie, om stress en angst weg te nemen bij de kinderen en hun ouders. Of we gaan mee de behandelkamer in en zetten afleiding in als niet-farmacologische interventie, tijdens een kleine ingreep. Zo zijn er nog veel meer voorbeelden van onze samenwerkingen met de zorg.

In de toekomst willen we daarom voor alle ziekenhuizen en zorginstellingen een partner zijn. Zodat we er met de kracht van contact voor zoveel mogelijk mensen kunnen zijn.

Op steeds meer plekken zijn we niet meer een activiteit op de kalender, maar echt een partner in de zorg. In de toekomst willen we daarom voor alle ziekenhuizen en zorginstellingen een partner zijn. Zodat we er met de kracht van contact voor zoveel mogelijk mensen kunnen zijn.

Visie

Je goed voelen zit niet alleen in je lijf. Het zit ook tussen je oren. Gelukkig is er in de zorg steeds meer tijd en aandacht voor het welzijn, voor de mens achter de patiënt. Dit vinden we bij CliniClowns erg belangrijk. Wij geloven in de kracht van contact.

Als iemand echt contact maakt met jou voel je je beter. En als iemand je vertrouwen teruggeeft in jezelf is er een betere basis voor herstel. CliniClowns kunnen dus veel betekenen in de zorg; onze afleiding zorgt voor stress- en angstreductie. En doordat we mensen laten lachen, beleven ze minder pijn.

Meer over onze missie en visie lees je in ons meerjarenbeleid