×

Kinderen met een ziekte of handicap zijn afhankelijk en kwetsbaar. Doordat de omgeving zich richt op de ziekte of handicap komen zij zo ongewild in een volwassen wereld terecht. CliniClowns vindt dat kinderen onder alle omstandigheden moeten kunnen blijven spelen. Gewoon weer even kind kunnen zijn. Door te spelen kan het kind zich ontwikkelen. Het spel kan helpen zijn situatie te verwerken.

Contact voor afleiding en plezier

Waar ziekenhuizen en andere zorginstellingen zich steeds meer op hun kerndienst richten, zorgt CliniClowns voor afleiding en plezier. Via de stijlfiguur van de clown maken wij contact. We spelen en gaan mee met de fantasie van het kind. Zo tillen we het kind even uit de dagelijkse, vaak nare, werkelijkheid. En daar geniet ook de omgeving van mee. 

Breed aanbod, duurzaam effect

CliniClowns zou het liefst alle kinderen in moeilijke situaties afleiding en plezier bieden. Op een kwalitatief hoogwaardig niveau. Dat is heel ambitieus omdat het om enorme aantallen kinderen gaat. En zo goed als onmogelijk wanneer dit alleen via een clown aan het bed van een kind gerealiseerd zou worden. Daarom kiezen we voor een multimediale aanpak. Een met duurzaam effect. Voor een breed aanbod van producties voor veel verschillende doelgroepen. Zo gaan clowns op bezoek in het ziekenhuis, maar plaatsen we ook Speelkoffers. Organiseren we evenementen op maat, maar gaan we ook bij de zorginstellingen langs. Onze contactmomenten hebben impact. We willen graag dat kinderen nog lang na de beleving er kracht uit kunnen putten. 

>> Lees meer over onze producties

Werken bij

Wil jij ook deel uitmaken van onze organisatie? Als clown, in een andere functie of als vrijwilliger? Kijk dan bij 'werken bij' of er passende vacatures uitstaan.