×

We zijn er voor zieke kinderen en kinderen met een beperking

CliniClowns zorgt er als goed doel voor dat zieke kinderen, kinderen met een beperking en mensen met dementie weer even zichzelf kunnen zijn. 

Je goed voelen zit niet alleen in je lijf. Het zit ook tussen je oren. Daarom bezoeken we zieke kinderen en kinderen met een beperking om echt contact met hen te maken. Met de kracht van contact zorgen we dat iemand zich sterker voelt.

Wat doet een CliniClown

Met onze neus op komen we op bezoek en zetten voorzichtig eerst één teen over de drempel… Elk kind, elke afdeling en elk moment is weer anders. En elk kind krijgt een eigen bezoek met onze volle aandacht. Bij sommige kinderen pakken we groots uit en duiken we samen de fantasiewereld in, bij andere kinderen spelen we voor een glimlach.

 

Waar vind je de CliniClowns?

CliniClowns spelen niet alleen in ziekenhuizen. Ook in revalidatiecentra, kinderhospices en gezinsvervangende tehuizen doen we er alles aan om kinderen te laten ontspannen, zorgen te laten vergeten of te laten lachen. We bezoeken kinderen met een beperking ook op speciale scholen en op medisch kinderdagverblijven. Bijvoorbeeld met ons improvisatiespel ‘Speel je mee?’ voor het speciaal onderwijs, of met onze voorstelling ‘Klein Zintuigen Orkest’ voor kinderen met een verstandelijke of meervoudige beperking.

We komen soms ook bij gezinnen thuis, bij kinderen die vanwege hun ziekte of beperking noodgedwongen veel aan huis gebonden zijn. En kinderen kunnen online contact hebben en met de clowns chatten of videobellen via de CliniClowns App

Samenwerking met de zorg

Met onze neus af werken we goed samen met pedagogisch medewerkers, artsen, verpleegkundigen en andere zorg- en welzijnsmedewerkers. Want als we samenwerken hebben we meer impact op het welzijn van iedereen die we bezoeken. We bezoeken steeds op vaste dagen dezelfde plekken. Overal waar we komen evalueren we hoe het gaat en kijken we naar het vervolg. Hoe lang of hoe vaak we een plek bezoeken, verschilt per instelling.