×

CliniClowns is het goede doel voor zieke kinderen en kinderen met een beperking

CliniClowns zorgt er als goed doel voor dat zieke kinderen en kinderen met een beperking weer even zichzelf kunnen zijn.

Wat doet een CliniClown voor kinderen?

Een zorgeloos moment met CliniClowns maakt dat zieke kinderen even vergeten dat ze ziek zijn en kinderen met een beperking zich gezien en begrepen voelen. Dat maakt écht een wereld van verschil; het haalt de positieve kracht in henzelf naar boven. En dat heeft een blijvend effect.

Steun ons goede doel en bezorg kwetsbare kinderen een glimlach

Elk jaar komen we bij duizenden kinderen langs. Zoals bij Chloé, die een zwaar behandeltraject ondergaat in het Prinses Máxima Centrum. Met de CliniClowns vergeet Chloé even de situatie en vindt ze de kracht om door te zetten na de zoveelste chemokuur. Of bij Norah; de CliniClowns zijn een enorme steun voor haar tijdens haar wekelijkse therapiesessies.

Toch zijn er nog veel zieke kinderen en kinderen met een beperking die bang, eenzaam, verdrietig of onzeker de dag doorbrengen en die we nu niet kunnen bereiken. Door te doneren, zorg je ervoor dat deze kinderen weer een lach op hun gezicht krijgen. Jouw steun is hard nodig!

Waar vind je de CliniClowns voor kinderen?

De CliniClowns spelen in bijna alle Nederlandse ziekenhuizen met een kinderafdeling, de psychiatrie, revalidatieklinieken, hospices, speciale scholen en kinderdagverblijven om kinderen te laten ontspannen en om hun zorgen te laten vergeten. We komen soms ook bij gezinnen thuis, bij kinderen die bijvoorbeeld langdurig thuis zitten of altijd al veel aan huis gebonden zijn. Een bezoek van de CliniClowns haalt deze kinderen uit hun isolement of geeft ze de afleiding die ze zo hard nodig hebben. Online kunnen kinderen videobellen met hun favoriete clown op de CliniClowns App. Zo zijn we er altijd als een kind daar behoefte aan heeft.