×

CliniClowns is het goede doel voor zieke kinderen en kinderen met een beperking

CliniClowns zorgt er als goed doel voor dat zieke kinderen, kinderen met een beperking en mensen met dementie weer even zichzelf kunnen zijn. 

Je goed voelen zit niet alleen in je lijf. Het zit ook tussen je oren. Daarom bezoeken we als goed doel zieke kinderen en kinderen met een beperking om echt contact met hen te maken. Met de kracht van contact zorgen we dat iemand zich sterker voelt. Wat jij zelf kan doen? Door te doneren zorg je ervoor dat deze kinderen weer een lach op hun gezicht krijgen. Dat is waar het om draait!

Wat doet een CliniClown?

Goed doel kinderen

Met onze neus op komen we op bezoek en zetten voorzichtig eerst één teen over de drempel… Elk kind, elke afdeling en elk moment is weer anders. En elk kind krijgt een eigen bezoek met onze volle aandacht. Bij sommige kinderen pakken we groots uit en duiken we samen de fantasiewereld in, bij andere kinderen spelen we voor een glimlach. Zorgen voor een ziek kind, dat is wat we het liefste doen!

 

Waar vind je de CliniClowns?

CliniClowns spelen niet alleen in ziekenhuizen. Ook in revalidatiecentra, kinderhospices en gezinsvervangende tehuizen doen we er alles aan om kinderen te laten ontspannen, zorgen te laten vergeten of te laten lachen. We bezoeken kinderen met een beperking ook op speciale scholen en op medisch kinderdagverblijven. Bijvoorbeeld met ons improvisatiespel ‘Speel je mee?’ voor het speciaal onderwijs, of met onze voorstelling ‘Klein Zintuigen Orkest’ voor kinderen met een verstandelijke of meervoudige beperking.

We komen soms ook bij gezinnen thuis, bij kinderen die vanwege hun ziekte of beperking noodgedwongen veel aan huis gebonden zijn. En kinderen kunnen online contact hebben en met de clowns chatten of videobellen via de CliniClowns App

Samenwerking met de zorg

Met onze neus af werken we goed samen met pedagogisch medewerkers, artsen, verpleegkundigen en andere zorg- en welzijnsmedewerkers. Want als we samenwerken hebben we meer impact op het welzijn van iedereen die we bezoeken. We bezoeken steeds op vaste dagen dezelfde plekken. Overal waar we komen evalueren we hoe het gaat en kijken we naar het vervolg. Hoe lang of hoe vaak we een plek bezoeken, verschilt per instelling.

Steun ons goede doel met een donatie, voor kinderen zoals Bjorn

Elk jaar komen we bij duizenden kinderen langs. Zoals bij Bjorn, die in het Prinses Máxima Centrum zijn chemo behandeling onderging. Even kon hij vergeten waar hij was, toen de CliniClowns met hun rare fratsen binnenkwamen. Om kinderen zoals Bjorn plezier en ontspanning te kunnen brengen, hebben we jouw steun hard nodig. 

Met een donatie aan CliniClowns kun je kinderen met een beperking en zieke kinderen in Nederland steunen. Met jouw donatie zorgen wij ervoor dat zij weer een glimlach op hun gezicht krijgen. 

CliniClowns is er niet alleen voor kwetsbare kinderen (zoals een kinderfonds), maar ook voor mensen met dementie. We bezoeken verpleeghuizen en zorgcentra om contact te maken met mensen met dementie en gevoelens van eenzaamheid weg te nemen. Ben je benieuwd hoe we dat doen? Lees meer.