×

Voor wie is CliniClowns?

Stichting CliniClowns is bij veel mensen vooral bekend van de clowns die kinderen in het  ziekenhuis bezoeken. Maar wij doen veel meer dan dat!

Onze clowns komen overal waar behoefte is aan afleiding, plezier en ontspanning voor zieke en gehandicapte kinderen en hun gezin of instelling. Ze ontmoeten de kinderen thuis, in zorginstellingen, kinderdagverblijven, behandelcentra en op scholen. Daarnaast organiseren we evenementen op maat en kunnen kinderen de clowns online ontmoeten via de CliniClowns App. 

Onze CliniClowns zetten hun verbeeldingskracht ook in voor mensen met dementie in zorginstellingen. Om hen weer even naar het 'nu' te halen, écht contact te maken en de nodige ontspanning en kracht te geven. 

Meten is weten

Naast onze kernactiviteit – het bieden van afleiding, plezier, kracht en zelfvertrouwen voor zieke en gehandicapte kinderen – verzamelen we informatie en stimuleren we het doen van (wetenschappelijk) onderzoek naar de effecten van ons werk.

Dagelijks wordt het effect van ons werk aangetoond, door reacties van ouders en kinderen op een bezoek van onze CliniClowns in het ziekenhuis: door emails die we krijgen, waarin ons werk wordt gewaardeerd. Maar ook door de verhalen waar clowns dagelijks mee thuis komen: ontroerende, hilarische, grote of kleine magische momenten. En dan zijn er nog de reacties van het ziekenhuispersoneel die ons vertellen hoe de sfeer op de afdeling positief verandert zodra de CliniClowns verschijnen. Deze 'ondersteuning' van ons werk, maakt dat we al 25 jaar welkom zijn in de ziekenhuizen en andere zorginstellingen.