groep individueel individual group kominactie team location calendar close camera euro search menu noun_57078 arrow-down cadeau plus info hand hart-hand person share check edit filters beeldmerk
×

Voor wie is CliniClowns?

Stichting CliniClowns is bij veel mensen vooral bekend van de clowns die kinderen in het  ziekenhuis bezoeken. Maar wij doen veel meer dan dat!

Onze clowns komen overal waar behoefte is aan afleiding, plezier en ontspanning voor zieke en gehandicapte kinderen en hun gezin of instelling. Ze ontmoeten de kinderen thuis, in zorginstellingen, kinderdagverblijven, behandelcentra en op scholen. Daarnaast organiseren we evenementen op maat en kunnen kinderen de clowns online ontmoeten via de CliniClowns App. Ook zullen de clowns vanaf 2018 voor mensen met dementie spelen, om weer even naar het nu te halen en ontspanning en kracht te geven. 
 
Alle activiteiten die we aanbieden zijn gratis en komen tot stand dankzij de giften van onze donateurs.

Ziekenhuizen, revalidatiecentra, gezinsvervangende tehuizen & hospices

Meten is weten

Naast onze kernactiviteit – het bieden van afleiding, plezier, kracht en zelfvertrouwen voor zieke en gehandicapte kinderen – verzamelen we informatie en stimuleren we het doen van (wetenschappelijk) onderzoek naar de effecten van ons werk.

Dagelijks wordt het effect van ons werk aangetoond, door reacties van ouders en kinderen op een bezoek van onze CliniClowns in het ziekenhuis: door emails die we krijgen, waarin ons werk wordt gewaardeerd. Maar ook door de verhalen waar clowns dagelijks mee thuis komen: ontroerende, hilarische, grote of kleine magische momenten. En dan zijn er nog de reacties van het ziekenhuispersoneel die ons vertellen hoe de sfeer op de afdeling positief verandert zodra de CliniClowns verschijnen. Deze 'ondersteuning' van ons werk, maakt dat we al 25 jaar welkom zijn in de ziekenhuizen en andere zorginstellingen.

Ken je onze zusterstichting CareClowns al?

Voor mensen met dementie

Stichting CareClowns is een initiatief van Stichting CliniClowns. De clowns gaan op bezoek bij mensen met dementie in zorginstellingen. Met de inzet van onze clowns willen we hun isolement en eenzaamheid verzachten met een moment van geluk.

Twee aparte stichtingen

Beide stichtingen opereren onder de Raad van Toezicht van de overkoepelende Stichting CliniClowns Groep, in volstrekt gescheiden en transparante bedrijfsvoeringen.

Geef je steun

Donateurs, sponsors en fondsen bepalen dus zelf aan welke activiteit ze geven. Voor kinderen doneert u aan CliniClowns. Voor mensen met dementie aan CareClowns.

groep individueel individual group kominactie team location calendar close camera euro search menu noun_57078 arrow-down cadeau plus info hand hart-hand person share check edit filters beeldmerk