Chat via Whatsapp
×

Daarom doen we wat we doen

Vanuit het oprechte contact en de verbeeldingskracht van de CliniClown zorgen we voor veerkracht en verlichting bij zieke en gehandicapte kinderen én mensen met dementie. Zo leveren wij onze bijdrage binnen de zorg en dragen we op een positieve manier bij aan het welzijn van mensen in een kwetsbare situatie.

Wij zien het als een groot goed als je helemaal jezelf mag zijn. Juist in kwetsbare situaties. De kracht van de CliniClown is dat hij vanuit werkelijke aandacht bij ieder contact écht kijkt naar degene die hij ontmoet. Een respectvolle wederzijdse ontmoeting op zoek naar wat er wél is. Hij ziet de ander om wie hij is en wat hij kan. De clown erkent de werkelijkheid, de behoefte van de ander, wat de ander voelt en nodigt uit om mee te spelen in wat op dat moment ontstaat.

Waardevolle momenten

Zo zorgen we voor waardevolle momenten bij zieke en gehandicapte kinderen en mensen met dementie. We laten hen beter voelen. Ze ontspannen, zijn meer positief en ervaren een afname van gevoelens van angst en pijn. Ook kan de clown gevoelens van onzekerheid, eenzaamheid en isolement doorbreken. Op die manier draagt CliniClowns als partner in de zorg op een positieve manier bij aan het welzijn van kinderen en mensen met dementie in een kwetsbare situatie.

CliniClowns wil zoveel mogelijk kwetsbare mensen een waardevol geluksmoment bezorgen.

Op een oprechte, creatieve, professionele manier maken wij verbinding en zet CliniClowns zich ten volle in voor iedereen die ons nodig heeft:CliniClowns. Een beetje verbeelding doet wonderen.

Onze organisatie

Ons kantoor staat in Amersfoort en wordt geleid door directeur Coen Abbenhuis. CliniClowns Nederland bestaat uit ruim 80 clowns en 50 kantoormedewerkers. Wij worden ondersteund door zo'n 180 vrijwilligers en ambassadeurs, verspreid over heel Nederland.

De directie legt verantwoording af aan de Raad van Toezicht. Deze bestaat uit 6 onafhankelijke en onbezoldigde leden die hun kennis, expertise en visie inzetten voor CliniClowns Nederland.

Klaas Knot
President van De Nederlandsche Bank

Paul Jochems
Geneesheer-directeur bij Pluryn & Intermetzo
Kinder- en jeugdpsychiater, adviseur, coach

Edwin Bouwman
Group Executive Team CRH Plc – CHRO

Ines von Rosenstiel-Jadoul
Kinderarts Rijnstate Arnhem
Bestuursvoorzitter Nationaal Informatie en Kenniscentrum Integrative Medicine
Projectleider Integrative Medicine Hagaziekenhuis Den Haag

Ineke van der Ouderaa
Marketing/merk adviseur; destijds oprichter Positioneringsgroep

Hermine Voûte
Advocaat en partner bij Loyens & Loeff

Bekende ambassadeur

Jack van Gelder

Al 18 jaar is deze presentator en verslaggever nauw verbonden aan onze organisatie. In 2000 meldde hij zich spontaan aan als onze ambassadeur en is nooit meer weggegaan. "Als ik mee mag op ziekenbezoek raakt het me altijd wat er gebeurt. Dit is een doel waar ik helemaal achter sta."