groep individueel individual group kominactie team location calendar close camera euro search menu noun_57078 arrow-down cadeau plus info hand hart-hand person share check edit filters beeldmerk cadeauneus
×

Daarom doen we wat we doen

De essentie van ons werk is de ontmoeting tussen onze professioneel opgeleide CliniClowns en zieke en gehandicapte kinderen. Onze CliniClowns zetten hun verbeeldingskracht ook in voor mensen met dementie in zorginstellingen.

Wij zien het als een groot goed als je in je kracht kunt staan, juist in een kwetsbare situatie. De CliniClown zorgt daarvoor. Omdat die écht kijkt naar degene die hij ontmoet. Onze clowns gaan op zoek naar de behoefte van de ander, naar wat die voelt en nodigen uit om mee te spelen in wat op dat moment ontstaat. Vol aandacht en met respect.

Verwondering en verbeelding

Door middel van verwondering en verbeelding zorgt de CliniClown voor afleiding en plezier. Dat heeft effect: hierdoor voelen de kinderen zich meer ontspannen en positiever. Er wordt minder angst en pijn ervaren en de clown kan gevoelens van onzekerheid, eenzaamheid en isolement doorbreken. Zo zet hij de ander in zijn kracht. Dat doen de clowns ook voor mensen met dementie. Zij ervaren door het contact met de clown en de kracht van verbeelding opnieuw een klein geluksmoment in hun leven. Door hen weer even naar het 'nu' te halen, écht contact te maken en de nodige ontspanning en kracht te geven. 
 
Op die manier draagt CliniClowns als partner in de zorg op een positieve manier bij aan het welzijn van kinderen en mensen met dementie in een kwetsbare situatie.

CliniClowns wil zoveel mogelijk kwetsbare mensen een waardevol geluksmoment bezorgen.

Onze activiteiten

Wij zijn daar waar behoefte is aan verrassing, afleiding en plezier voor zieke en gehandicapte kinderen en mensen met dementie. In ziekenhuizen, in zorginstellingen, bij de kinderen thuis, op scholen, bij instellingen, tijdens evenementen en online. Veel activiteiten die we aanbieden zijn gratis en komen tot stand dankzij de giften van onze donateurs. 

Onze organisatie

Ons kantoor staat in Amersfoort en wordt geleid door directeur Coen Abbenhuis. CliniClowns Nederland bestaat uit 70 clowns en 50 kantoormedewerkers. Wij worden ondersteund door zo'n 150 vrijwilligers en ambassadeurs, verspreid over heel Nederland.

De directie legt verantwoording af aan de Raad van Toezicht. Deze bestaat uit 6 onafhankelijke en onbezoldigde leden die hun kennis, expertise en visie inzetten voor CliniClowns Nederland.

Klaas Knot
President van De Nederlandsche Bank

Paul Jochems
Geneesheer-directeur bij Pluryn & Intermetzo
Kinder- en jeugdpsychiater, adviseur, coach

Edwin Bouwman
Group Executive Team CRH Plc – CHRO

Ines von Rosenstiel-Jadoul
Kinderarts Rijnstate Arnhem
Bestuursvoorzitter Nationaal Informatie en Kenniscentrum Integrative Medicine
Projectleider Integrative Medicine Hagaziekenhuis Den Haag

Ineke van der Ouderaa
Marketing/merk adviseur; destijds oprichter Positioneringsgroep

Hermine Voûte
Advocaat en partner bij Loyens & Loeff

Bekende ambassadeur

Jack van Gelder

Al 17 jaar is deze presentator en verslaggever nauw verbonden aan onze organisatie. In 2000 meldde hij zich spontaan aan als onze ambassadeur en is nooit meer weggegaan. "Als ik mee mag op ziekenbezoek raakt het me altijd wat er gebeurt. Dit is een doel waar ik helemaal achter sta."

groep individueel individual group kominactie team location calendar close camera euro search menu noun_57078 arrow-down cadeau plus info hand hart-hand person share check edit filters beeldmerk cadeauneus