search menu noun_57078 arrow-down cadeau kominactie team location calendar close camera euro plus info hand hart-hand person share check edit filters beeldmerk
×

Waarom doen we wat we doen?

Zieke en gehandicapte kinderen worden vaak geconfronteerd met hun gebreken, met wat ze níet kunnen. CliniClowns focust zich op de kwaliteiten van elk kind. Door met ze te spelen creëren we tijdelijk een omgeving zonder beperkingen.
 

Een clown is in staat om vaste patronen te doorbreken. Zo ontstaan verrassende situaties die de fantasie en creativiteit van kinderen én hun omgeving prikkelen. Zieke kinderen zijn gewoon weer even kind. En hun omgeving krijgt de mogelijkheid daarvan te genieten en even te ontspannen.

Kwaliteit van leven

Jaarlijks spelen we met meer dan 90.000 zieke en gehandicapte kinderen om zo hun kwaliteit van leven te bevorderen. CliniClowns zetten kinderen in hun kracht en geven ze zelfvertrouwen. Ingrijpende gebeurtenissen en negatieve emoties, zoals frustratie, boosheid en verdriet, kunnen hierdoor beter worden geuit en verwerkt. En zo ontstaat er weer ruimte voor emotionele ontwikkeling.

Kinderen moeten onder alle omstandigheden kunnen spelen, ook als ze ziek of gehandicapt zijn.

Onze activiteiten

Wij zijn daar waar behoefte is aan verrassing, afleiding en plezier voor zieke en gehandicapte kinderen. In ziekenhuizen, bij de kinderen thuis, op scholen, bij instellingen, tijdens evenementen en online. Alle activiteiten die we aanbieden zijn gratis en komen tot stand dankzij de giften van onze donateurs. We zijn niet afhankelijk van subsidies en kunnen ons daardoor volledig richten op het belang van het kind.

Missie & Visie

Onze missie
Wij zijn er voor een klein magisch moment met grote betekenis door oprecht contact met de clown voor kinderen in een moeilijke gezondheidssituatie.

Onze visie
In 2025 zijn wij er voor iedereen die ons nodig heeft en heeft elke inwoner van Nederland een magisch moment van CliniClowns ervaren en het belang gevoeld van de betekenis ervan.

Onze organisatie

Ons kantoor staat in Amersfoort en wordt geleid door directeur Coen Abbenhuis. CliniClowns Nederland bestaat uit 70 clowns en 50 kantoormedewerkers. Wij worden ondersteund door zo'n 150 vrijwilligers en ambassadeurs, verspreid over heel Nederland.

De directie legt verantwoording af aan de Raad van Toezicht. Deze bestaat uit 6 onafhankelijke en onbezoldigde leden die hun kennis, expertise en visie inzetten voor CliniClowns Nederland.

Klaas Knot
President van De Nederlandsche Bank

Paul Jochems
Kinder- en jeugdpsychiater

Edwin Bouwman
CFO bij CRH Europe

Ines von Rosenstiel-Jadoul
Kinderarts Rijnstate Arnhem
Bestuursvoorzitter Nationaal Informatie en Kenniscentrum Integrative Medicine
Projectleider Integrative Medicine Hagaziekenhuis Den Haag

Ineke van der Ouderaa
Marketing/merk adviseur; destijds oprichter Positioneringsgroep

Hermine Voûte
Advocaat en partner bij Loyens & Loeff

Bekende ambassadeur

Jack van Gelder

Al 15 jaar is deze presentator en verslaggever nauw verbonden aan onze organisatie. In 2000 meldde hij zich spontaan aan als onze ambassadeur en is nooit meer weggegaan. "Als ik mee mag op ziekenbezoek raakt het me altijd wat er gebeurt. Dit is een doel waar ik helemaal achter sta."

Ken je onze zusterstichting CareClowns al?

Stichting CareClowns is een initiatief van Stichting CliniClowns. De clowns gaan op bezoek bij mensen met dementie in zorginstellingen. Met de inzet van onze clowns willen we hun isolement en eenzaamheid verzachten met een moment van geluk. Of een spontane lach.

Eind 2010 kreeg Stichting CliniClowns Nederland het verzoek of zij de activiteiten van de Faria-Clownswilde overnemen. Stichting Faria-Clowns zette sinds 2001 succesvol clowns in bij ouderen met dementie. Stichting CliniClowns Groep heeft de Faria-Clowns ondergebracht in een nieuwe stichting met de naam Stichting CareClowns Nederland. Beide stichtingen opereren onder de Raad van Toezicht van de overkoepelende Stichting CliniClowns Groep, in volstrekt gescheiden en transparante bedrijfsvoeringen. Donateurs, sponsors en fondsen bepalen dus zelf aan welke activiteit ze geven. Voor kinderen doneert u aan CliniClowns. Voor mensen met dementie aan CareClowns.

search menu noun_57078 arrow-down cadeau kominactie team location calendar close camera euro plus info hand hart-hand person share check edit filters beeldmerk