Blog

Dat ons werk veel voor iemand kan betekenen, blijkt uit de ervaringen van de kinderen en mensen met dementie die we bezoeken. En ook van zorgprofessionals, supporters en de CliniClowns zelf. Deze verhalen delen we op ons blog.

Solita's moeder met dementie in contact met de CliniClowns.

‘Ze is weer even mijn mama van vroeger’

Solita’s moeder kan haar draai niet vinden sinds haar dementie vordert. Als CliniClowns Biba en Sjors langskomen, zakt de onrust. Solita deelt haar verhaal. “De onverdeelde aandacht doet iets met haar.”
Olivia kent de CliniClowns al haar hele leven

‘Het doet pijn dat ons kind nooit meer thuis zal kunnen wonen’

Olivia (6) heeft een zeer ernstige verstandelijke beperking en kan daardoor niet thuis wonen. Moeder Madelon vertelt in dit verhaal hoe dat voelt en hoe de CliniClowns een belangrijk onderdeel zijn geworden van haar gezin.
CliniClown Zabor in contact met een kind met een beperking op KDC Dol-fijn in Velp

‘De clowns hebben bijna niets nodig’

Zes weken achter elkaar kwamen de CliniClowns langs bij Kinderdagcentrum Dol-fijn in Velp. Medewerkster Tessa Wolf vond het een even ontspannen als inspirerende periode, vertelt ze in dit verhaal.
Een bewoner van verpleeghuis Eldenstaete in Arnhem in contact met CliniClown Ot

‘Je ziet de bewoners wakker worden, alert zijn’

Sommige medewerkers van het Arnhemse verpleeghuis Eldenstaete waren op voorhand sceptisch over de aanwezigheid van CliniClowns. Maar zodra ze de bewoners zagen reageren op het spel, waren ze om, vertellen activiteitenbegeleidsters Helma...
Een nogal onhandige ‘bruiloft’ in wooncomplex De Bloem in Huissen zorgt voor een lach en een traan bij de bewoners met dementie.

‘Wat mooi dat dit er is’

Een nogal onhandige ‘bruiloft’ in wooncomplex De Bloem in Huissen zorgt voor een lach en een traan bij de bewoners met dementie. Welzijnsmedewerker Tanicha Jansen vertelt over haar ervaringen.

‘Om oprecht contact te kunnen maken, moet je jezelf openstellen’

Jaren voordat Tilly Sanichar ging werken als CliniClown Stoet, was ze al donateur van CliniClowns. Ze vertelt hoe ze van haar werk geniet. “Spelen op de downpoli is het hoogtepunt van mijn week.”

‘Dit werkt zo goed voor onze leerlingen’

CliniClowns Silly, Flip en Pop komen met de voorstelling ‘Speel je mee?’ op VSO-school Bleyburgh in Sliedrecht. Directeur Jennifer Saris deelt haar ervaringen in dit verhaal: “Ze nodigen onze leerlingen vrijblijvend en subtiel uit om mee...

‘Iedereen in de woonkamer is geraakt’

CliniClown Carla Schmidt draait al 25 jaar mee als clown Polleke. In dit verhaal vertelt ze over mooie momenten op de werkvloer. “Ik voel me nog altijd bevoorrecht dat ik dit mag doen.” 

‘Ik was even helemaal vergeten dat ik in het ziekenhuis was’

Toen de 11-jarige Abby hoorde dat haar een zware operatie te wachten stond, keek ze vooral uit naar het bezoek van de CliniClowns. Moeder Mirjam vertelt hoe dit de ervaring van het hele gezin kleurde.

‘Dat was het moment, na heel veel pijn, waarop ik hem weer zag genieten’

Lorijn (8) ligt met een dubbele longontsteking in het ziekenhuis en staat op het punt om overgebracht te worden naar een ziekenhuis dichter bij huis. Moeder Sarah vertelt over het moment dat de CliniClowns een bezoek komen brengen.