×

Rob en zijn collega’s fietsten ruim 1160 euro bij elkaar voor CliniClowns

Medewerkers van de CAK Groep uit Dordrecht trokken de stoute schoenen aan. Of beter gezegd: de wielrenschoenen. Zij fietsten namelijk in een week tijd 1162,50 euro bij elkaar. Alleen maar door op de fiets naar het werk te gaan!

Dat deden ze in het kader van de Nationale Fiets naar je Werk Dag. Een jaarlijks terugkerende nationale dag die dit keer al voor de 14de keer georganiseerd werd. Met als doel mensen te stimuleren om in beweging te komen. Maar door corona heeft de CAK Groep het iets anders aangepakt; zij maakten er een week van.

Om zoveel mogelijk de coronaregels te volgen, konden de medewerkers gedurende een hele week een dag uitkiezen, waarop ze met de fiets naar het werk gingen. De CAK Groep zegde toe voor elke kilometer een bepaald bedrag te doneren aan CliniClowns. En dat hebben ze geweten: het aantal kilometers varieerde van 6 tot 184 kilometer op een dag. “Sommige werknemers hebben dus een aardig stukje omgefietst”, aldus organisator Rob Schaeffer.

Rob de organisator van de actie bij zijn bedrijf

Fietsen

“Iedereen was erg enthousiast over deze week en er hebben heel veel collega’s meegedaan. Het was natuurlijk ook een leuke onderbreking in de tijd waarin we nu zitten”, vertelt Rob. Op intranet werd gedeeld wat de verreden kilometers waren. Dit stimuleerde mensen om soms nét een stukje verder te fietsen. “We kiezen ieder jaar een ander goed doel. Doordat mijn dochter sinds vorig jaar CliniClown is (clown Keet) ben ik wel wat meer betrokken geworden bij de organisatie. Daarom hebben we voor CliniClowns gekozen, maar natuurlijk ook omdat het een fantastisch doel is”, aldus Rob.

De dochter van Rob

“CliniClown zijn is heel dankbaar werk en een supermooi beroep”, zegt Alissa. Zij beleeft als clown veel mooie momenten. Maar sommige blijven haar extra bij. “Vorig jaar speelde ik met een collega in het Radboud ziekenhuis in Nijmegen voor een meisje dat niet meer sprak door een ongeluk. Weken later hoorde ik haar plotseling mijn naam door de gang roepen. Dat vind ik dan een heel mooi moment.”

Volgend jaar

Volgend jaar is er (als het goed is) gewoon weer een nationale Fiets naar je Werk Dag en dan doet de CAK Groep weer mee. “Of CliniClowns dan weer het goede doel wordt, weten we nog niet. Maar we zullen zeker betrokken blijven bij de CliniClowns.” Rob weet wel waarom zijn collega’s zo enthousiast zijn over dit soort acties. “Omdat we twee zaken hebben gecombineerd. Ze worden uitgedaagd om een gezonde activiteit te doen. En het is ook nog voor een goed doel. Dus dat is eigenlijk twee vliegen in één klap.”

Wil je met jouw bedrijf ook een actie starten zoals Rob?

Help jij mee zodat we nog meer zieke kinderen, kinderen met een beperking en mensen met dementie afleiding en plezier kunnen bezorgen?