Actueel

De wereld van CliniClowns is altijd in beweging. Wil je weten wat er bij CliniClowns speelt en waar we momenteel mee bezig zijn? Hier vind je ons laatste nieuws.
Lees meer

Aanmelden nieuwsbrief

Wil je iedere maand het laatste CliniClowns nieuws in je e-mailbox? Meld je dan nu aan voor de Neusflits, dé e-mailnieuwsbrief van CliniClowns!

Hilke helpt clown Peer

Hilke helpt clown Peer

Het is hem gelukt! Hilke heeft clown Peer over zijn angst heen geholpen. Met een grote glimlach keek hij toe hoe Peer na de juiste instructies bibberend bij hem achterop zijn paard stapte. En het mooie hiervan was: doordat Hilke gefocust was op het helpen van Peer, overwon hij zelf zijn eigen angsten!

In Nijmegen ligt de Maartenshoeve, een gespecialiseerde manege voor kinderen en jongeren met een lichamelijke- en/of meervoudige beperking. Kinderen die revalideren of speciaal onderwijs volgen, krijgen er paardrij- en dierverzorgingsles(sen). Ook Hilke heeft hier les.

Bijzonder clownsbezoek voor Ruben

Bijzonder clownsbezoek voor Ruben

Moeder Linda stuurde ons via Facebook dit ontroerende bericht:
“Vorig jaar in oktober is mijn zoon Ruben gedecanuleerd (verwijdering van een buisje). Helaas met veel complicaties. Maar inmiddels is hij van de canule af. Het was een zware tijd, maar de CliniClowns zorgden voor afleiding en een glimlach. Bedankt!”

Onderzoek VUmc en Universiteit van Utrecht

Onderzoek VUmc en Universiteit van Utrecht

Het VUmc is voornemens in samenwerking met de Universiteit van Utrecht een onderzoek te starten op de kinder-prik-poli. In een onderzoeksopzet wordt bekeken wat het effect van het spel en de aanwezigheid van CliniClowns is, op kinderen in de wachtkamer van de prikpoli. De clowns stemmen daarbij af op het kind, spelen met ze en helpen ze zo ontspannen. En natuurlijk wordt er ook gelachen. De schaterlach alleen, is geen doel op zich.

Minke denkt nog vaak terug aan het CliniClowns College

Minke denkt nog vaak terug aan het CliniClowns College

Minke bezocht het CliniClowns College samen met haar nichtje, neefje en een vriendinnetje. Nadien ontvingen wij een prachtig bericht van de familie: “We hebben met zijn allen meer dan genoten. Wat een geweldige dag met een grote lach! Als Minke het even moeilijk heeft door alle chemo’s en ziekenhuisbezoeken, dan denken we snel even terug aan het bezoek aan het college. Niks of niemand kan haar dan nog klein krijgen!

Er verschijnt dan een lach op haar gezicht en samen praten we over wat ze die dag allemaal heeft beleefd, gehoord, gezien én gevoeld. Minke ziet namelijk heel weinig. Onze mega grote dank voor een onvergetelijke dag met een dierbare lach! Lieve groetjes, de familie Zoontje. ”

Een bijzondere middag voor Nova met clown Peer

Een bijzondere middag voor Nova met clown Peer

Kort geleden bracht Nova een bezoek aan clowns Peer en Choco op de Maartenshoeve in Nijmegen. Samen hebben ze een geweldige middag beleefd. Verscholen tussen de bossen bij de Maartenskliniek en naast de St. Maartenschool, is Peer elke donderdagmiddag te vinden in een pipowagen ’t Hoefje. Een bijzondere plek met uitzicht op het paardenpark. Zo zien de kinderen die met Peer webcammen regelmatig een paard door het beeld lopen. Peer ontvangt hier ook graag Neuzers: kinderen die lid zijn van Neuzenroode.nl, de jeugdwebsite van CliniClowns.

Beste Website van het Jaar 2013

Beste Website van het Jaar 2013

CliniClowns heeft voor het derde jaar op rij de prijs voor Beste Website van het Jaar in de categorie Goede Doelen in ontvangst mogen nemen. Het publiek beoordeelde de website op inhoud, navigatie, design en kon aangeven in welke mate zij de site zou aanbevelen aan anderen. Iedereen die op CliniClowns gestemd heeft, bedankt!

Het CliniClowns College, “een ware belevenis met Sem in de hoofdrol”

Het CliniClowns College, “een ware belevenis met Sem in de hoofdrol”

Sem Voets (5, autisme) bezocht het CliniClowns College met zijn familie. Nadien ontving CliniClowns een mooi bericht van de familie Voets: “We willen jullie nogmaals bedanken voor de onvergetelijke dag! Het was een ware belevenis met Sem in de hoofdrol.

Meteen bij binnenkomst was de toon al gezet en het werd alleen maar leuker. De grappige, maar ook spannende rondleiding toverde een ware glimlach op ons gezicht en deze ging er niet meer af.
Geweldig om Sem echt te zien stralen!

Tot slot genoten we allemaal van de overheerlijke pannenkoeken. Op het eind zelfs nog de polonaise gedaan! Jullie zijn allemaal kanjers en laten bijzondere kindjes eens echt bijzonder zijn! We zullen deze geweldige dag nooit meer vergeten en er altijd met een warm gevoel aan terug denken. Heel veel liefs de familie Voets.”

CliniClowns liet Linde weer even lachen

CliniClowns liet Linde weer even lachen

Linde kreeg onlangs bezoek van clowns Ziep en Zussie in het ziekenhuis. Moeder Marianne liet een mooi bericht achter op onze Facebookpagina: “Wat doen jullie toch goed werk! Linde heeft clowns Ziep en Zussie live mogen meemaken. Een welkome verrassing na haar opname in het ziekenhuis gisterenavond. De interactie tussen Linde en de clowns was zo mooi om te zien. De clowns gingen in op alles wat Linde zei. Het werd een dolle boel toen ze de cijfers van het kamernummer werden vergeleken met de cijfers van de klok boven de deur. Linde genoot van het dansen van clown Zussie op de muziek die clown Ziep maakte met zijn mondharmonica. ”

Joerie ontmoet CliniClowns

Joerie ontmoet CliniClowns

“Je zult maar een gezonde, sportieve jongen van 16 jaar zijn, die zijn been breekt en vervolgens wordt er ontdekt dat je een heel zeldzame ernstige chronische nierziekte hebt. Het overkomt mijn oudste zoon Joeri Hamerling”, aldus moeder Marion.

Meer dan eens heeft Marion met haar zoon Joerie dan ook genoten van de CliniClowns die hen bezochten in het ziekenhuis: “Heel vaak hebben wij mogen genieten van de grappen en grollen van Nop en Neel, de CliniClowns van het VU medisch centrum. Ze geven niet alleen de kinderen een lach, maar ook de ouders die dat vaak ook even kunnen gebruiken. Ik vind jullie organisatie echt geweldig en zal jullie altijd promoten bij de mensen.”

Schaterlachend in bed na operatie

Schaterlachend in bed na operatie

Moeder Katrien liet een bijzonder bericht achter op onze Facebookpagina:

“Fantastisch om te zien hoe Frederique een krap half uur na de operatie, van verdrietig naar schaterlachend ging door het bezoek van de CliniClowns! Frederique vond het prachtig, en ik ook.

Toevallig steunen wij CliniClowns al, maar ik begrijp nu pas echt wat het voor een kind kan doen. Hartelijke groet en veel succes met wat jullie doen! Katrien Rietema”

Een lach voor klein en groot!

Een lach voor klein en groot!

Samen met haar gezin en 4 vriendinnen heeft Christel het CliniClowns College bezocht. Een hele belevenis!

Naderhand ontvingen wij het volgende bericht van de familie: “Het was een grappige, maar ook spannende reis door het oude schoolgebouw. Met als afsluiting een clownworkshop en vervolgens een optreden voor de ouders. Alles was heel goed verzorgd, de kinderen hadden een onvergetelijke dag. Het is erg fijn om te zien dat er zoveel voor je kind wordt gedaan! Ze moet namelijk al zoveel ondergaan in ziekenhuizen, dus dit bezoek was meer dan welkom. Bedankt! Groetjes, de familie van Oorschot”

Bezoek aan Isa in het ziekenhuis

Bezoek aan Isa in het ziekenhuis

Isa lag vorig jaar in het Maasziekenhuis in Boxmeer. Inmiddels is ze hersteld van haar operatie.

Vader John liet ons weten wat Isa er van vond: “Isa heeft het nu nog vaak over het bezoek van clown Jip die haar een bezoekje bracht na de operatie. Ze vond het zo fijn, even afleiding en plezier. Dit geeft maar weer eens aan dat jullie werk zo simpel lijkt, maar voor de zieke kinderen zo belangrijk is. Ik hoop dat mijn verhaal anderen inspireert om ook in actie te komen of te doneren aan CliniClowns!”

Roparun schenkt Speelkoffer aan het UMC

Roparun schenkt Speelkoffer aan het UMC

CliniClowns bedankt Stichting Roparun voor het schenken van een Speelkoffer aan het UMC Radboud. De kinderen in de Polikliniek voor Kinderoncologie kunnen nu elke dag spelen met en genieten van de koffer!

Cards4CliniClowns: teken voor een lach!

Cards4CliniClowns: teken voor een lach!

Met de actie Cards4CliniClowns willen we schoolkinderen inspireren om zich in te zetten voor zieke en gehandicapte klasgenoten. Kinderen ontwerpen hun eigen wenskaart die ze vervolgens verkopen aan ouders, vrienden en familie.