×

Verhalen van ervaringsdeskundigen

Dat ons werk wordt gewaardeerd en een positief effect heeft, blijkt uit de ervaringen van de kinderen en mensen met dementie die we bezoeken.

Geregeld ontvangen we berichten van hun familieleden of verzorgers, die vertellen wat zij meemaakten en wat het clownsbezoek voor hen heeft betekend. Deze verhalen delen we graag.

Ontroerende verhalen

Zoals het verhaal van Evy (5). CliniClown Clara maakt in het ziekenhuis een spel rondom de lactose-intolerantie van Evy. Moeder Annemieke: “Zo is het ziekenhuisbezoek veel minder erg.”

En het verhaal van Kian, die voor de zoveelste keer in het Medisch Centrum Leeuwarden is opgenomen. Hij ligt in isolatie op een aparte kamer en kan de afleiding goed gebruiken. Moeder Mandy: “In het ziekenhuis gebeurt er steeds van alles met hem, hij krijgt neusdruppels, zuurstof. Daar heeft hij een grote hekel aan. Als de clowns zijn geweest vergeet hij die narigheid een beetje.”

Verpleegkundige Jacqueline werd geraakt door het clownsbezoek aan Marijke in het verzorgingshuis en deelde haar verhaal. Jacqueline: “Ze zat echt in haar eigen wereldje, maar op het moment dat er gezongen werd en ze werd aangeraakt, ging ze letterlijk open. ‘Wow, wat is dit gaaf. Zo mooi.”

En ook voor Evy (4) zijn de clowns heel belangrijk geweest. Door het online contact via de CliniClowns App hoeft ze hen nooit te missen. Moeder Corlien vertelt het verhaal: “De app bracht haar blijheid toen ze dat zo nodig had.”

Blog

Je leest meer ervaringsverhalen op ons blog.