Ervaringsdeskundigen

Door even écht contact te maken, helpen we kinderen en mensen met dementie te ontspannen, zich weer sterk te voelen, zorgen te vergeten of te lachen. Hier delen we hun ervaringen.

Solita's moeder met dementie in contact met de CliniClowns.

‘Ze is weer even mijn mama van vroeger’

Solita’s moeder kan haar draai niet vinden sinds haar dementie vordert. Als CliniClowns Biba en Sjors langskomen, zakt de onrust. Solita deelt haar verhaal. “De onverdeelde aandacht doet iets met haar.”
Olivia kent de CliniClowns al haar hele leven

‘Het doet pijn dat ons kind nooit meer thuis zal kunnen wonen’

Olivia (6) heeft een zeer ernstige verstandelijke beperking en kan daardoor niet thuis wonen. Moeder Madelon vertelt in dit verhaal hoe dat voelt en hoe de CliniClowns een belangrijk onderdeel zijn geworden van haar gezin.

‘Ik was even helemaal vergeten dat ik in het ziekenhuis was’

Toen de 11-jarige Abby hoorde dat haar een zware operatie te wachten stond, keek ze vooral uit naar het bezoek van de CliniClowns. Moeder Mirjam vertelt hoe dit de ervaring van het hele gezin kleurde.

‘Dat was het moment, na heel veel pijn, waarop ik hem weer zag genieten’

Lorijn (8) ligt met een dubbele longontsteking in het ziekenhuis en staat op het punt om overgebracht te worden naar een ziekenhuis dichter bij huis. Moeder Sarah vertelt over het moment dat de CliniClowns een bezoek komen brengen.

Moeder Anne-Mieke: ‘Ik zag eindelijk mijn eigen dochter weer’

Nicolette (18) is al jaren een vaste bezoeker van de downpoli in het ziekenhuis. Moeder Anne-Mieke vertelt openhartig over veertien jaar aan opnames, onderzoeken én herinneringen aan de CliniClowns.

‘Op die momenten zie ik dat hij zich geaccepteerd voelt’

Jimmy (21) heeft het syndroom van Schmidt. Hij is mentaal rond de zes jaar en ervaart lichamelijke problemen. Hij heeft epilepsie, longproblemen en is vatbaar voor virussen. Vader Herman deelt zijn verhaal.

‘De clowns zagen haar niet als een ziek kind’

De 16-jarige Isis heeft altijd al veel zorg nodig gehad. Volgens moeder Bathseba spelen de CliniClowns een belangrijke rol in haar dochters leven. Ze deelt haar verhaal hier.

‘Het was heftig om mijn eigen kind zo ziek te zien’

Toen de 4-jarige Loïs na een wekenlange verkoudheid maar niet opknapte, voelde haar moeder Pauline dat er meer aan de hand was. Ze werd meerdere keren opgenomen in het ziekenhuis, waar de CliniClowns even een moment zonder zorgen kwamen...

‘Zusjes Skye en Shae werden allebei opgenomen met ernstige benauwdheid’

Hoewel Romees dochters al langer met longklachten kampen, was het enorm schrikken toen zowel Skye (2 jaar) als Shae (3 maanden) werden opgenomen met het RS-virus en een longontsteking. De CliniClowns brachten de zusjes afleiding toen ze...

‘Ik wil dat het leven voor haar zo prettig mogelijk is’

De 2-jarige Loa heeft al veel ziekenhuizen en dokters meegemaakt. De onderzoeken en behandelingen maken haar vaak erg gespannen. “Als de CliniClowns er zijn, kan ze die spanning even loslaten en gewoon weer even kind zijn”, vertelt haar...