×

Samenwerking met zorgpartners

CliniClowns leert de zorgteams van Nederland graag kennen.

Als we goed samenwerken met de zorg, kunnen we meer betekenen voor het verbeteren van het welzijn van zieke kinderen en mensen met een beperking of dementie. Daarom zorgen we dat CliniClowns zoveel mogelijk in een vast duo dezelfde plekken bezoeken. Bij CliniClowns werken niet alleen clowns. Vanuit ons kantoor in Amersfoort zorgt ons team er samen met de zorg voor dat elk clownsbezoek zoveel mogelijk kan betekenen.

Relatie met het zorgteam

Als we goed samenwerken met de zorg, kunnen de CliniClowns meer betekenen voor zieke kinderen en mensen met een beperking of dementie.

Door vaak in vaste duo’s op bezoek te gaan, leren wij het zorgteam kennen en leren zij ons kennen. Niet alleen als CliniClown, maar ook als de professional achter de neus. Een goede relatie met het zorgteam is belangrijk om ons werk zo goed mogelijk te doen. Als we elkaar kennen, kunnen we beter afspreken wat van ons wordt verwacht. En als we elkaar vertrouwen, kunnen we beter op elkaar inspelen. Samen kunnen we onderzoeken waar en wanneer we kunnen helpen. In de ziekenhuizen en zorginstellingen waar we goede afspraken maken, kunnen we zelfs helpen bij de behandelingen zelf.
 

Goede samenwerking met de zorg

Geen zorgen, we lopen niet in de weg. Na ruim 30 jaar spelen in ziekenhuizen, zorginstellingen, revalidatieklinieken, hospices, speciale scholen en kinderdagverblijven door heel Nederland weten we wanneer we even aan de kant moeten stappen. En natuurlijk ook wanneer we juist veel kunnen betekenen voor iemand.

We delen graag voorbeelden van onze samenwerkingen met de zorg en zijn altijd op zoek naar nieuwe samenwerkingen. Ben je een zorgprofessional en denk je dat de CliniClowns van betekenis kunnen zijn op jouw locatie of afdeling? We horen graag van je.

Symposium ‘De kunst van contact’ in de zorg

Zorgprofessionals weten als geen ander hoe belangrijk het is om echt verbinding te voelen met de mensen met wie ze werken. Vooral omdat ze vaak in contact zijn met kinderen en ouders die zich in een kwetsbare situatie bevinden. Het zorgt voor vertrouwen, en dat is de basis voor een veilig gevoel.

Zorgprofessionals en CliniClowns kunnen veel van elkaar leren. Daarom organiseren we samen met Stichting Kind en Ziekenhuis op 14 maart 2024 het Symposium ‘De kunst van contact’ in Amersfoort.

Kijk hier voor meer informatie over het symposium.

HCIM 2022

In de inspirerende ambiance van de voormalige Fokkerfabriek vond in april 2022 de Healthcare Clowning International Meeting (HCIM) plaats. Het doel van de conferentie, die georganiseerd werd door CliniClowns, was om onderzoeksresultaten, ervaringen en tips te delen tussen (clowns)organisaties uit de gezondheidszorg, zodat ze kunnen bijdragen aan steeds meer persoonsgerichte benaderingen in de zorg. Wil je meer weten over HCIM 2022? Bekijk de website van HCIM.