×

Samenwerking met zorgpartners

CliniClowns hebben alle tijd en de volle aandacht voor het welzijn.

We hebben fantastische zorg in Nederland. Geweldige artsen en verpleging en de beste behandelingen. Gelukkig is er ook steeds meer tijd en aandacht voor het welzijn, voor de persoon achter de patiënt. Dit vinden we bij CliniClowns erg belangrijk.

Een goede basis voor herstel

Als we samenwerken, hebben we meer impact op het welzijn van iedereen die we bezoeken.

Je goed voelen zit niet alleen in je lijf. Het zit ook tussen je oren. Jezelf zijn voelt natuurlijk beter dan patiënt zijn. Jezelf zijn voelt sterker dan je zorgen maken. En lachen voelt beter dan stress of angst. Als iemand contact maakt met jou – dwars door het ziek zijn heen kijkt – voel je je beter. En als iemand je vertrouwen teruggeeft in jezelf is er een betere basis voor herstel. Dat is de kracht van contact.

Van patiënt naar zichzelf

Dankzij de talloze supporters die ons steunen met geld, tijd en kennis kunnen CliniClowns op bezoek gaan bij zieke kinderen, kinderen met een beperking en mensen met dementie. Met creativiteit, improvisatiespel en humor zorgen we dat iemand zich emotioneel sterker voelt. We spelen in ziekenhuizen, revalidatiecentra en op scholen om kinderen te laten ontspannen, zorgen te laten vergeten of te laten lachen. We spelen in verzorgingshuizen om gevoelens van eenzaamheid weg te nemen bij mensen met dementie. Voor wie of waar we ook spelen; door echt contact te maken, zorgen we dat we dat iemand zich weer even zichzelf voelt, in plaats van patiënt.

Samenwerken voor meer impact

Met de neus af schuiven onze professionals graag aan als partner in de zorg. Als we samenwerken, hebben we meer impact op het welzijn van iedereen die we bezoeken. Daarom gaan we steeds met zijn tweeën op vaste dagen naar dezelfde plekken. Overal waar we komen evalueren we na een half jaar hoe het gaat en kijken we naar het vervolg. We delen graag de positieve ervaringsverhalen van kinderen, ouders, familieleden van mensen met dementie en van zorgprofessionals. Dat ons werk veel kan betekenen, blijkt ook uit onderzoek.