×

‘De CliniClowns spelen een belangrijke rol in zijn leven’

Leander (14) is een vrolijke jongen met een unieke afwijking. Vader Martijn vertelt over het gemis van sociaal contact met leeftijdsgenootjes en de waarde van het contact met de CliniClowns.

“Door zijn unieke afwijking is Leander niet zindelijk en kan hij moeilijk communiceren, daarom zit hij op speciaal onderwijs”, vertelt vader Martijn. Dit zorgt ervoor dat hij geen vriendjes mee naar huis kan nemen, waardoor het lastig is om met leeftijdsgenootjes te spelen. De CliniClowns App zorgt er gelukkig voor dat Leander toch dat extra sociaal contact heeft.”

De eerste ontmoeting tussen Leander en de CliniClowns was tijdens een opname in het ziekenhuis. Leander heeft een hartafwijking en moest gereanimeerd worden. Dit zorgde ervoor dat hij voor een langere tijd moest blijven. “Leander vond de CliniClowns in het begin spannend. Ze mochten wel in de kamer komen, maar niet te dichtbij. Tegenwoordig is Leander helemaal weg van ze.”

Enthousiast

“Als Leander wakker wordt, checkt hij meteen de CliniClowns App. Hij is dan zo enthousiast, dat hij soms wel tien keer belt terwijl een clown met een ander kind aan het videobellen is”, glimlacht Martijn. “Omdat Leander moeilijk kan communiceren is videobellen ideaal. Hij kan dingen laten zien en gebarentaal gebruiken als het nodig is. Hij wordt er echt blij van en heeft de grootste lol.”

Geef kinderen zoals Leander een moment van afleiding en plezier

Erbij horen

Martijn vertelt verder: “Naast dat Leander met de clowns videobelt, luister hij ook vaak naar Clowns FM. Dit is een radioprogramma op de CliniClowns App waar kinderen naar kunnen luisteren en kijken. Doormiddel van een ‘duimpje omhoog’ vertelt Leander of hij een liedje leuk vindt en communiceert hij met de andere kinderen. Hij kijkt er altijd naar uit en hoort er echt bij.”

Afleiding

“Zichzelf vermaken is niet Leanders sterkste punt, dus het stelt mij rust als hij zich vermaakt op de CliniClowns App. De clowns zijn echt zijn maatjes en kunnen met iets kleins als een uitgeknipte vis al zoveel humor brengen. Ze weten precies wat hij nodig heeft.”

Meer weten over de CliniClowns App?

Geef kinderen zoals Leander een moment van afleiding en plezier