Blog

Dat ons werk veel voor iemand kan betekenen, blijkt uit de ervaringen van de kinderen en mensen met dementie die we bezoeken. En ook van zorgprofessionals, supporters en de CliniClowns zelf. Deze verhalen delen we op ons blog.

‘Iedere bewoner wordt echt even gezien’

Julia Zantinge, activiteitenbegeleidster in het kleinschalige verpleeghuis ‘t Jagthuis in Velp, geniet mee als CliniClowns Peer en Ot komen spelen. Ze ziet bewoners opbloeien: “De clowns voelen hen haarscherp aan.”

‘Er werd ons gevraagd om afscheid van onze zoon te nemen’

Tijdens de 20 weken-echo lijkt baby Joshua helemaal gezond. Tot de echoscopist bij het hartje aankomt. Denise wordt doorverwezen naar het ziekenhuis, waar een team van artsen klaarstaat voor verder onderzoek. Er volgt een heftige diagnose.

Het enge bos

Sinds Jesper (7) een ongeluk heeft gehad, is hij ontzettend bang om te vallen. “Vaak gaan we wandelen in het bos. Stapje voor stapje verlegt hij zijn grenzen en leert hij z’n angst te overwinnen.”

‘Ons hele leven stond op zijn kop’

Na een vermoeiende zoektocht bleek het onderbuikgevoel van moeder Jose te kloppen. Er werd een kwaadaardige tumor gevonden in de weke delen (weefsels) van haar zoontje Jenoah (5). Hij onderging negen chemo's en werd bijna dertig keer...

Ruimte voor alle emoties

Plezier, puur contact, veel interactie; het bezoek van CliniClowns Soes en Moes aan het kleinschalige Rotterdamse verpleeghuis De Wetering maakt heel wat los. Welzijns-medewerkster Nanda de Jongh deelt haar ervaringen: “Hun spel geeft...

‘De bewoners genieten zo van het contact’

Wekelijks komen CliniClowns Jopie en Boris in woonzorgcentrum De Leenderhof in het Brabantse Leende. Elke week is het spel weer totaal anders. “De bewoners genieten zó van het contact.”

‘Mijn wereld stortte in, ik dacht dat het allemaal over was’

Het dikke buikje van zoon Kayden* bleek inderdaad reden tot ongerustheid. Als er op de echo een tumor te zien is, wordt de grootste angst van moeder Sanne werkelijkheid.

Luuk en de grote verdwijntruc

De 12-jarige Luuk heeft een hersentumor. Om de week moet hij naar het ziekenhuis voor onderzoek of chemo. Vandaag is zo'n dag.

‘We kwamen als gezin in een rollercoaster’

De schrik was groot bij de ouders van Maud (9) toen haar hartklep ging lekken. Ze werd op de wachtlijst geplaatst voor een openhartoperatie. Er volgde een spannende periode in het ziekenhuis. Moeder Minke vertelt haar verhaal.

‘De kinderen ervaren dat anders zijn niet erg is’

Riska Wijgergangs (CliniClown Toef) en Joosje Stumpel, directeur van de PI-school Professor Waterink West in Amsterdam, vertellen wat contact met de CliniClowns betekent voor kinderen met autisme.