×

CliniClown selectie en auditie

De selectie om CliniClown te worden bestaat uit een aantal stappen.

 1. Circa vier maanden voordat de interne opleiding voor nieuwe clowns gaat starten zetten we een vacature online. Wil je hiervoor een seintje krijgen, stuur dan even een e-mail naar sollicitatie@cliniclowns.nl. De opleiding start 1x per jaar.
 2. Schrijf je motivatiebrief, maak je CV en een auditievideo en stuur dit naar het adres dat in de vacature staat vermeld. Wil je eerst meer weten over het CliniClowns vak, meld je dan aan voor een van de digitale info sessies. Wanneer die zijn staat in de vacature.
 3. Wij selecteren de kandidaten voor de auditie. Zit jij hierbij? Dan word je uitgenodigd om auditie te komen doen en ontvang je meer informatie over het programma en hoe je je kunt voorbereiden. Er zijn 3 auditierondes: 
  - de eerste auditie richt zich op spel, improvisatie en muzikaliteit. Samen met de andere kandidaten werk je een dag met onze docenten. Onze beoordelingscommissie kijkt deze dag mee en selecteert de kandidaten die doorgaan naar de 2e auditie. Elke kandidaat krijgt feedback op de auditie. In 2023 zijn de eerste audities op vrijdag 13 OF zaterdag 14 januari 2023, van ca 10-16 uur op ons kantoor in Amersfoort.
  - de tweede auditie richt zich op clownerie. Ook hier werk je met samen met de andere kandidaten onder begeleiding van onze docenten. Aan het eind van de dag hoor je of je doorgaat naar de laatste auditie. In 2023 is de tweede auditie op vrijdag 20 januari 2023, van ca. 10-16 uur.
  - in derde auditieronde zet je je eigen clownsact neer en speel je samen met ervaren CliniClowns. In 2023 is deze laatste auditie op zaterdag 21 januari 2023, van 10- 16 uur.
 4. Als je de audities succesvol hebt doorlopen, volgt er een gesprek. In dit gesprek praten we over je motivatie, je beschikbaarheid en kijken we hoe je bij de organisatie en in het team past. Daarna bespreken we de arbeidsvoorwaarden.
 5. Staan onze neuzen dezelfde kant op? Dan start je de interne opleiding om CliniClown te worden. Deze duurt een half jaar en is 24 uur per week. In de opleiding ontwikkel je alle vaardigheden die je nodig hebt om als CliniClown aan de slag te gaan en doe je je eerste ervaringen op de vloer op. Gedurende deze periode ben je in dienst.
 6. Na het positief afsluiten van de opleiding ga je minimaal 24 uur per week aan de slag als CliniClown. Je krijgt een jaarcontract en daarna uitzicht op een vaste baan.