search menu noun_57078 arrow-down cadeau kominactie team location calendar close camera euro plus info hand hart-hand person share check edit filters beeldmerk
×

Circus CliniClowns komt eraan!

Vanaf 1 juni 2017 trekken de clowns door het land om verstandelijk- en meervoudig gehandicapte kinderen een lach, ontspanning en plezier te brengen. 

Waar gaat Circus CliniClowns over?

Circus CliniClowns gaat over een clownsfamilie die woont in het clownsdorp Verbaast. Ze runnen samen een klein circus; doen acts, presenteren en ondernemen alles wat hoort bij het circusleven. De clowns nemen de kinderen mee in alles wat er komt kijken bij het organiseren van een circus en zetten een geweldige voorstelling neer waarbij alle zintuigen worden aangesproken.

Wat is Circus CliniClowns?

Circus CliniClowns is een interactieve voorstelling met clowns en circusartiesten, waarbij alle zintuigen worden geprikkeld. De voorstelling is afgestemd op de belevingswereld van kinderen met een verstandelijke of meervoudige handicap in de leeftijd tot en met 18 jaar. Een bezoek aan het Circus is een belevenis voor het hele gezin! Je kunt de voorstelling ook met je instelling bezoeken.

CliniClowns wil met de voorstelling een moment van welkome afleiding en plezier bieden aan kinderen met een verstandelijke of meervoudige handicap. Iedereen kan binnen zijn of haar mogelijkheden genieten van een dagje uit met het hele gezin of de instelling. Het tentencomplex van Circus CliniClowns heeft aangepaste voorzieningen en noodzakelijke faciliteiten zoals hoog-laagbedden en tilliften. Dit maakt een bezoek aan de voorstelling tot een uniek en onbezorgd uitje waarbij kinderen het stralende middelpunt zijn.

Lees de verhalen van vorig jaar

Matthijs

Een van de eerste bezoekers van Circus CliniClowns is Matthijs. Samen met zijn ouders Jan Paul en Martine, en zijn zusje Zoë keek hij vol verwachting uit naar de opvolger van Circus Boemtata. Vader Jan Paul: “Geweldig dat dit bestaat!”

Ymke

“Paard, ik was een beetje verdrietig omdat de muizen weggingen...” Ymke (11) staat met haar handen tegen elkaar gevouwen voor de stal van het pratende paard Hinneke. Door haar blauwe bril kijkt ze met grote ogen naar het paard dat net de show stal tijdens de afsluitende act van Circus CliniClowns. Ze wil nog helemaal niet naar huis.

Instelling Aveleijn

"Bij binnenkomst werden we al geweldig ontvangen en de sfeer was gelijk heel relaxed. Niet allemaal strak op een stoel maar in een sfeervolle tent met drinken en wat lekkers en speelgelegenheid."

search menu noun_57078 arrow-down cadeau kominactie team location calendar close camera euro plus info hand hart-hand person share check edit filters beeldmerk