arrow-down team location calendar close camera euro plus info hand hart-hand person share check edit filters beeldmerk cadeau
Online

De CliniClowns App

Met de CliniClowns App kunnen zieke en gehandicapte kinderen, waar en wanneer ze willen, contact hebben met de CliniClowns. Op hun mobiel, tablet en via de computer.  

Zo kunnen ze webcammen met de clowns, liveshows en filmpjes bekijken en berichten sturen naar hun vrienden. Het enige wat ze nodig hebben is de app en een internetverbinding.

Waarom een app?

Met de app bereiken we kinderen op de plekken waar de clowns niet zijn, zoals thuis en onderweg. Maar ook in het ziekenhuis. Op de dagen dat de clowns niet spelen in het ziekenhuis of als het kind ze net gemist heeft door een behandeling, kunnen kinderen toch spelen met de clowns.

Wat kunnen kinderen met de app?

  • Webcammen en chatten met clowns
  • Chatten met vriendjes
  • Liveshows bekijken
  • Filmpjes bekijken

De app is er voor iedereen

De CliniClowns App is gratis te downloaden in de App store en Google Play en voor iedereen toegankelijk. Om te kunnen webcammen en chatten met de clowns moet je lid worden. Kinderen met een ziekte of handicap tot en met 18 jaar kunnen gratis lid worden van dit interactieve gedeelte. De app is het meest geschikt voor kinderen met een verstandelijke leeftijd van 4 tot en met 12 jaar.

Goede controle

We checken de aanmeldingen van nieuwe leden en controleren de website elke dag. Bovendien bieden we technische ondersteuning om alles zo soepel mogelijk te laten verlopen.

Handleiding CliniClowns App voor kinderen
Handleiding CliniClowns App voor ziekenhuizen
 

Kom je gauw online?

Kinderen met een ziekte of handicap tot en met 18 jaar kunnen gratis lid worden. 

Download de CliniClowns App in de App Store of Google Play en vraag een inlogcode aan.
 

Lees de bijzondere verhalen

'Zonder de clowns is het maar saai'

Koen Kampmeinert is 11 jaar en samen met zijn moeder groot fan van de CliniClowns App. Niet alleen vanwege het persoonlijke contact met de clowns, maar ook door de mogelijkheden die de iPad biedt.

'Webcammen met de clowns vanaf de camping'

Damian van der Schaft (13 jaar) is al jaren heel actief bij de online activiteiten van CliniClowns.Zelfs op de camping in Belgiƫ zocht hij contact met CliniClown Dikkie voor een bijzondere rondleiding.

'Het was net of de clowns in de ziekenhuiskamer waren'

Janka Scholtens-Van Eeken is Pedagogisch medewerker op de kinderafdeling van Treant Zorggroep locaties Bethesda en Scheper. Enthousiast vertelt zij hoe gemakkelijk het is om de app in te zetten en welk effect zij ziet bij kinderen.

arrow-down team location calendar close camera euro plus info hand hart-hand person share check edit filters beeldmerk cadeau