×

De CliniClowns App

Met de CliniClowns App kunnen zieke en gehandicapte kinderen direct contact hebben met de CliniClowns. Op hun mobiel of tablet. Thuis of in het ziekenhuis.

Zo kunnen ze videobellen met de clowns, interactieve liveshows en filmpjes bekijken en berichten sturen naar hun vrienden. Het online contact met de CliniClowns biedt kinderen een stukje ontspanning op momenten van stress, angst of tijdens het vele wachten. 

In 3 stappen online

Kinderen met een ziekte of handicap tot en met 18 jaar kunnen de app eenvoudig uitproberen:

1. Download de CliniClowns App in de App store of Google Play.
​2. Vul je gebruikersnaam, wachtwoord en e-mailadres in.
​3. Je kunt meteen met de clowns videobellen, liveshows zien en filmpjes bekijken.

Daarna kun je je tijdelijke account 7 dagen gebruiken. Om met vrienden onderling te kunnen chatten, vragen we kinderen om vast lid te worden. Dit houdt het interactieve deel van de app veilig. Bovendien krijg je vaak leuke berichten, bijvoorbeeld als er een nieuwe clown op de app is. 

Agenda

Elke doordeweekse ochtend en middag zijn de clowns online. De middag wordt afgesloten met een liveshow waar kinderen kunnen meechatten en zelfs met digitale taarten kunnen gooien! ​Het speelprogramma van de clowns vind je in de agenda. Ook zijn er meer dan 50 clownsfilmpjes voor als de clowns er even niet zijn. 

'Wachtverzachter' bij behandelingen

Kinderen kunnen thuis, onderweg of vanuit het ziekenhuis online komen. Veel ziekenhuizen hebben de CliniClowns App op hun eigen tablets staan. Kinderen die kort in het ziekenhuis verblijven en thuis herstellen zijn uiteraard ook welkom. Verder is de app de ideale 'wachtverzachter' tijdens langdurige behandelingen zoals dialyse of chemotherapie. Of wanneer een kind door bestraling geen fysieke toenadering mag hebben. 

Speciaal Onderwijs

Wist je dat steeds meer instellingen, kinderdagcentra en scholen in speciaal onderwijs de CliniClowns App inzetten? De CliniClowns spelen het liefst daar waar ze het hardste nodig zijn. Begeleid je kinderen waarvoor je denkt dat de online clowns echt iets kunnen betekenen? Laat het ons weten. We leren graag van jullie. Hier een voorbeeld van hoe ZML-school De Bodde de app inzet. 

Veilige plek

De app is een veilige plek waar een kind even zijn zorgen kan vergeten. Onze redactie maakt elke dag een digitale wandeling door de app om te kijken of alles oké is en of de kinderen ergens hulp bij nodig hebben. Bovendien bieden we technische ondersteuning om alles zo soepel mogelijk te laten verlopen. Je kunt ons bereiken op app@cliniclowns.nl en 033 46 99 040. Bekijk hier de privacy voorwaarden. 

Met hulp van onze vrienden

Om nog meer kinderen te bereiken werken we samen met de Michael Wings Foundation. Dankzij hun goede internetnetwerk in ziekenhuizen, kunnen kinderen online contact hebben met familie, vrienden... en de CliniClowns natuurlijk!

​Onze vrienden van BeagleBoxx hebben de CliniClowns App opgenomen in het iPad entertainment pakket. Dit wordt in diverse ziekenhuizen door heel Nederland ingezet om patiëntjes zoveel mogelijk digitale ontspanning op maat te kunnen bieden.

Lees de bijzondere verhalen

'Zonder de clowns is het maar saai'

Koen Kampmeinert is 11 jaar en samen met zijn moeder groot fan van de CliniClowns App. Niet alleen vanwege het persoonlijke contact met de clowns, maar ook door de mogelijkheden die de iPad biedt.

'Webcammen met de clowns vanaf de camping'

Damian van der Schaft (13 jaar) is al jaren heel actief bij de online activiteiten van CliniClowns.Zelfs op de camping in België zocht hij contact met CliniClown Dikkie voor een bijzondere rondleiding.

'Het was net of de clowns in de ziekenhuiskamer waren'

Janka Scholtens-Van Eeken is Pedagogisch medewerker op de kinderafdeling van Treant Zorggroep locaties Bethesda en Scheper. Enthousiast vertelt zij hoe gemakkelijk het is om de app in te zetten en welk effect zij ziet bij kinderen.