×

Gegiechel in de ziekenhuisgang

Nina (6) heeft een stofwisselingsziekte waardoor ze vaak opgenomen moet worden in het ziekenhuis. Gelukkig heeft ze daar de grootste lol met de CliniClowns. Moeder Marleen: “Ik vind het heerlijk om dat lachende snoetje te zien.”

“Jingle bell, jingle bell, broodje frikadel”, klinkt het vanuit de ziekenhuisgang. Nina en CliniClown Moon zitten aan een tafeltje te giechelen. Samen verzinnen ze een kerstliedje voor papa, want die is jarig.

Verjaardagsliedje

“Ik vind het heerlijk om dat lachende snoetje te zien.”

Moon denkt diep na over het perfecte liedje. Nina hoeft minder lang na te denken. In één keer floept ze er een nieuwe versie van het lied ‘Jingle bell’ uit. Als het woordje ‘onderbroek’ erin voorkomt, slaat Moon haar hand voor haar mond. “Ohh!” Roept ze geschrokken. Dan beginnen ze te giechelen.
 
“Heeft ze dat van jou geleerd?” Vraagt Moon aan de moeder van Nina. Die ontkent lachend. Als Moon voorstelt om ook zweetvoeten en giraffennek in het liedje te verwerken, moeten ze nog harder lachen.

Wedstrijdje met Moon

Marleen vertelt: “Nina is een pittige tante met een sterk eigen willetje, ze is lekker actief.” De CliniClowns spelen daar goed op in. “Vorige week kwamen ze ook langs. Ze hielden een wedstrijd met Nina, die alles won van Moon. Dat soort dingen zijn erg leuk. Het is even een opleving. Die vrolijkheid is fijn. Later kijkt Nina de filmpjes terug, dan zie ik haar weer glunderen.”

Vond je het een mooi verhaal en wil jij ook bijdragen? Doneer nu!