×

Luca velt CliniClown Rocky!?

Luca (8) krijgt vandaag bezoek van CliniClowns Moes en Zussie. Maar vandaag zijn deze clowns niet alleen, ze hebben namelijk clown Rocky meegenomen. Clown Rocky laat weten, net als Luca graag te kickboksen. Binnen de kortste keren laat Luca even zien wie de baas is! Als hij ontdekt wie hij in werkelijkheid tegen de grond bokste, is hij nog opgetogen ook. “Dit is de leukste ziekenhuisdag ooit!”

 Beng! Met een enorme dreun velt Luca de CliniClown die net nog stoer voor hem stond. Languit ligt de kleerkast aan Luca’s voeten, zijn rare flappenpet scheef op zijn hoofd. Luca kijkt trots en geschrokken tegelijk. Clown Rocky wilde toch zelf een potje met hem sparren! “Je bent best supersterk”, piept de clown. Toch is Luca, ondanks zijn kracht, erg ziek. Door longproblemen en epilepsie is hij al meer dan dertig keer opgenomen, vertelt zijn twaalf jaar oudere zus Maxime. De CliniClowns fleuren hem gelukkig heel vaak op. “Je ziet hem dan stralen.”
 
Maxime heeft Luca’s naam op haar pols laten tatoeëren. Zo is hij altijd dichtbij, ook als hij in het ziekenhuis ligt. “Luca betekent alles voor me. We doen zoveel mogelijk leuke dingen, vanavond gaan we zwemmen. Als hij zich maar fijn voelt.” Het allerliefste zou ze hem beter maken, maar dát kan helaas niet. Binnenkort is er zelfs weer een opname, daar ziet hij huizenhoog tegenop. Luca heeft veel last van zijn ziekte. Zijn conditie is slecht, hij slaapt weinig en heeft vaak pijn. Ook de impact op het gezin is groot. ’s Nachts ligt hij vaak wakker van de pijn, dus zijn ouders slapen ook slecht. Om aan zijn conditie te werken zit hij op kickboksen, net als zijn zus.

Luca en clown Rocky

Toen Maxime las dat CliniClowns zieke kinderen voor één keer in staat stelde hun idool te ontmoeten, schreef ze meteen een brief. Een ontmoeting met Rico Verhoeven, dat is Luca’s droom. De stoere King of Kickboxing hoefde daarover geen seconde na te denken. Hij loopt dus vandaag, vermomd als clown Rocky, mee met Moes en Zussie. Luca heeft geen idee wie hij net neerhaalde. Als die arme Rocky zijn neus afzet, weet Luca dus even niet wat hij ziet. Rico? Verhoeven? Ja, echt! Maxime kijkt dolgelukkig. Ze is dolblij met wat de CliniClowns voor hem doen. “Als zij er zijn moet Luca altijd hard lachen. Ze doen gewoon heel gek, als hij hen nadoet wordt hij helemaal vrolijk. Ik heb laatst ook de CliniClowns app gedownload. Elke dag kijkt hij uit naar het contact, als de clowns er soms niet zijn wordt hij echt verdrietig. Ze zijn zo belangrijk voor hem.” Luca gaat na zijn ontmoeting met Moes, Zussie en de nog wat draaierige Rico, met een stralend koppie naar huis. “Dit was de leukste dag ooit in het ziekenhuis.”
 
Kijk de ontmoeting met Rico Verhoeven in het programma Zet ‘m op hier terug!          

Vond je het een mooi verhaal en wil jij ook bijdragen? Doneer nu!

Help mee, steun CliniClowns!

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Geef je op met je e-mailadres en blijf op de hoogte van het laatste nieuws. Zo lees je meer over het werk van CliniClowns, acties van sponsoren en manieren om CliniClowns te steunen.

Culinaire avonturen op de downpoli

“Leuke neus”, zegt Nina (5), terwijl ze op Neels rode neus duwt. Ze is op de downpoli voor controle en dat is best vervelend. Maar de tranen zijn snel gedroogd als ze ontdekt dat Cliniclowns Nop en Neel berenhonger hebben.

Maak bezoeken mogelijk!

Gun nog meer zieke kinderen bezoek van CliniClowns! Met jouw donatie maak je het mede mogelijk dat CliniClowns nog meer zieke kinderen kan laten lachen, ontspannen en genieten. Help je mee?