×

Met de CliniClowns kon Laura weer even kind zijn

“Ik wil iets laten zien”, zegt de 5-jarige Laura. Ze stapt uit haar rolstoel, loopt naar haar jongere broertje en pakt zijn hand. Samen lopen ze een stukje door het CliniClowns College. “Een heel bijzonder moment”, noemt Laura’s moeder Angelique het. Vijf maanden lang kon Laura niet lopen. Nu het beter gaat, deelt ze dat graag met de CliniClowns in het College.

Samen met haar 3-jarige broertje en haar ouders bracht Laura een bezoekje aan het CliniClowns College. “Het was een onwijs leuke dag”, vertelt Angelique. Een fijne afwisseling, want in mei dit jaar werd bij Laura leukemie ontdekt. Het was de start van een zwaar traject, waarbij Laura door verschillende complicaties lange tijd aan bed gekluisterd was. Toen ze weer uit bed mocht, was haar spierkracht zover afgenomen dat ze niet meer kon lopen.

Inmiddels gaat het lopen steeds beter. Laura doet hard haar best en dat was precies wat ze de clowns in het College wilde laten zien. Dat het vrolijke meisje normaal niet zo makkelijk contact legt met vreemden, maakt het moment met de clowns nog specialer. Juffrouw Clara, de conciërge van het College, had door dat er iets moois gebeurde. “Dat Laura ons liet zien dat ze kon lopen was enigszins onverwacht. Het was een ontroerend moment.”

Moeder Angelique kan terugkijken op een geslaagde dag. “Samen met haar broertje en de CliniClowns kon ze lekker gek doen.” In het ziekenhuis lacht Laura altijd als de CliniClowns komen, maar het bezoek aan het College was extra speciaal. “Het was fantastisch om te zien dat Laura gewoon weer even kind kon zijn.”

Help mee, steun CliniClowns!

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Geef je op met je e-mailadres en blijf op de hoogte van het laatste nieuws. Zo lees je meer over het werk van CliniClowns, acties van sponsoren en manieren om CliniClowns te steunen.

Britt trekt de CliniClowns overal mee naartoe

In de verte klinkt muziek. De 6-jarige Britt ligt op bed en begint al te lachen. De CliniClowns komen regelmatig langs om er samen met haar een feestje van te maken. Met een accordeon en een gitaar vullen ze de kamer van Britt met gezelligheid.

Maak bezoeken mogelijk!

Gun nog meer zieke kinderen bezoek van CliniClowns! Met jouw donatie maak je het mede mogelijk dat CliniClowns nog meer zieke kinderen kan laten lachen, ontspannen en genieten. Help je mee?