×

'Onze herinneringen aan die middag zijn goud waard'

Zo'n zes jaar geleden werd de stofwisselings-ziekte MLD bij Olivier* geconstateerd. Om Olivier op zijn verjaardag in het zonnetje te zetten, wilden zijn ouders hem een onvergetelijke dag bezorgen. En dat lukte, vertelt zijn moeder Ditta.

“Na de diagnose veranderde Olivier van een levendig ondernemend jongetje in een kind dat volledig zorgafhankelijk werd”, zegt Ditta. “Tijdens de vaste bezoekjes van de CliniClowns in het ziekenhuis brak er altijd een glimlach of zelfs een schaterlach bij Olivier door. Dat niet alleen. Wij als ouders en onze andere kinderen genoten ook van deze ontmoetingen. Tijdens die ontmoetingen beseften we ons hoe dicht een lach en een traan bij elkaar liggen.”

Een grijns van oor tot oor

"We hadden er alles voor over omdat we wisten dat dit Olivier zo blij zou maken."

“Als je kind zo ziek is en zijn verjaardag breekt aan is het soms zo moeilijk om een cadeau te bedenken. Tot ik op een dag Olivier ophaalde uit het kinderhospice. CliniClown Waldo kwam daar regelmatig langs. Zodra hij contact maakte met Olivier, verscheen er een grijns van oor tot oor op zijn gezicht. Toen wist ik het: Waldo is ons verjaardagscadeau aan Olivier! We hadden er alles voor over omdat we wisten dat dit hem zo blij zou maken.”

Grote ogen en een grote glimlach

Olivier met CliniClown Waldo

“Toen het verjaardagsfeestje begon, zat Olivier in het midden van de kamer in zijn rolstoel. Zodra hij de stem van Waldo hoorde, die in de achtertuin opzoek was naar zijn vogeltje, werden zijn ogen groot en brak er een glimlach door die niet meer weg ging. Ik denk dat dit het mooiste en grootste cadeau is geweest dat we Olivier hebben kunnen geven.”

“Ook voor onze oudste zoon en jongste dochter was dit heel bijzonder om mee te maken. Onze herinneringen aan die middag zijn goud waard.”

Olivier overleed eind 2016 aan de gevolgen van de stofwisselingsziekte MLD.

Oliviers verhaal was te zien in het SBS6-programma De Nalatenschap

“Waldo heeft ook nog zijn moment genomen om afscheid te nemen van Olivier. Dat is om in een doosje te bewaren, die herinnering”, vertelde Ditta in het tv-programma De Nalatenschap. In hetzelfde programma kwam ook Gepco aan het woord. Door verhalen zoals dat van Olivier nam hij CliniClowns op in zijn testament.
Wil je ook meer weten over nalaten aan CliniClowns?