×

'Onze herinneringen aan die middag zijn goud waard'

Ongeveer twee jaar geleden werd de diagnose stofwisselingsziekte MLD bij Olivier (7) geconstateerd. Om hem tijdens zijn verjaardag extra in het zonnetje te zetten, wilden zijn ouders hem een cadeau geven waar hij echt iets aan had. En dat lukte, want hij kreeg een hele bijzondere gast op zijn verjaardagsfeest. Zijn moeder Ditta is fotografe en maakte prachtige foto's.

“Na de diagnose veranderde Olivier van een levendig ondernemend jongetje in een kind dat nu - twee jaar later - volledig zorgafhankelijk is. Tijdens de vaste bezoekjes van de Cliniclowns in het ziekenhuis brak er altijd een glimlach of zelfs een schaterlach bij Olivier door. Dat niet alleen, want wij als ouders en onze andere kinderen genoten ook van deze ontmoetingen. Tijdens die ontmoetingen beseften wij ons hoe dicht een lach en een traan bij elkaar liggen.”

Een grijns van oor tot oor

"We hadden er alles voor over omdat we wisten dat dit Olivier zo blij zou maken."

“Als je kind zo ziek is en zijn verjaardag breekt aan is het soms zo moeilijk om een cadeau te bedenken. Tot ik op een dag Olivier ophaalde uit het kinderhospice. CliniClown Waldo komt daar regelmatig langs. Zodra hij contact maakt met Olivier, verschijnt er een grijns van oor tot oor op Olivier’s gezicht. Toen wist ik het: Waldo is ons verjaardagscadeau aan Olivier! We hadden er alles voor over omdat we wisten dat dit Olivier zo blij zou maken."

Grote ogen en een grote glimlach

“Toen het verjaardagsfeestje begon, zat Olivier in het midden van de kamer in zijn rolstoel. Zodra hij de stem van Waldo hoorde – die in de achtertuin opzoek was naar zijn vogeltje – werden zijn ogen groot en brak er een glimlach door die niet meer weg ging. Ik denk dat dit het mooiste en grootste cadeau is geweest dat we Olivier hebben kunnen geven."

"Ook voor onze oudste zoon en jongste dochter was dit heel bijzonder om mee te maken. Onze herinneringen aan die middag zijn goud waard."

In december maakten Waldo en Olivier een heel mooi filmpje

Maak jij meer van zulke mooie momenten mogelijk? Geef een gift!

Help mee, steun CliniClowns!

Maak bezoeken mogelijk!

Gun nog meer zieke kinderen bezoek van CliniClowns! Met jouw donatie maak je het mede mogelijk dat CliniClowns nog meer zieke kinderen kan laten lachen, ontspannen en genieten. Help je mee?

Afleiding voor held Reyan

Terwijl hij wacht op zijn operatie die over een paar uur begint, krijgt Reyan bezoek van clowns Stip en Fido. Met een act over SuperReyan die een cape nodig heeft, weten ze de spanning bij Reyan wat te temperen.

Start een goede doelen actie!

Alle goede doelen acties, hoe klein of groot ook, zijn voor ons belangrijk. Met de opbrengsten van jouw actie maak je het mede mogelijk dat CliniClowns nog meer zieke kinderen kan laten lachen, ontspannen en genieten.