×

Sam is de held van de dag in het postkantoor

Vol spanning zit de kleine Sam te wachten op zijn stoeltje. Wat hoort hij daar voor muziek op de gang? Plots stappen drie CliniClowns postbodes zijn groep op kinderdagcentrum de Vlindervallei in Veenendaal binnen. Dat is gezellig! Met een lach van oor tot oor klapt Sam enthousiast in zijn handen. Clown Waldo neemt snel een kijkje bij de vrolijke Sam en zijn buurvrouw Quinty. Maar dat is niet zonder gevaar! Plots is de postbodepet van Waldo verdwenen.

Met de pet bovenop zijn hoofd zit Sam te schateren van het lachen. Gefopt! Waldo ziet eindelijk waar zijn pet is gebleven. Gelukkig geeft Sam de pet snel weer terug, want postbode Waldo moet aan het werk. Samen met clowns Silly en Flits bezorgen ze de post in de brievenbus. Silly is druk bezig. Ziep! Daar gaat weer een brief. Ziep! Ziep! “Lekker bezig, Silly”, denkt Sam.

Maar dan… Boem! Boem, boem! Dat pakketje past niet door de brievenbus. Clown Silly probeert en probeert, maar het doosje botst keer op keer op de voorkant van de brievenbus. “Wat moeten we daar nou mee?” Silly kijkt in het rond. “Misschien heeft Sam een oplossing”, wijst Waldo in de richting van het jongetje dat zojuist zijn pet nog van zijn hoofd pakte. Sam kijkt eens goed naar het pakketje en de brievenbus. Hoe gaan we dat nou oplossen? Het doosje past echt niet door de brievenbus. Met een diepe frons in zijn voorhoofd kijkt Sam nog eens verder.

Dan gaat er plots een lichtje branden. Dat is het! Waarom moeilijk doen als het ook makkelijk kan? Plop! Daar vliegt het pakketje over de brievenbus. Met een zachte plof landt het doosje op de grond. Het pakketje hóeft toch helemaal niet door de brievenbus? Terwijl de andere kinderen in de groep voor Sam applaudisseren, kijkt het jongetje nog een keer door de brievenbus naar Silly. Nee, dat doosje had er echt niet doorheen gepast. Met zijn oplossing is Sam de held van de dag op het postkantoor.

Help mee, steun CliniClowns!

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Geef je op met je e-mailadres en blijf op de hoogte van het laatste nieuws. Zo lees je meer over het werk van CliniClowns, acties van sponsoren en manieren om CliniClowns te steunen.

Een vliegende zebra boven het ziekenhuis

Vroemmmmmm! Pier en Polleke scheuren in hun nepbolides de kinderafdeling van het Refaja ziekenhuis in Stadskanaal op. Het wilde bochtenwerk van Pier zorgt op een haar na voor een enorme botsing tegen het bed van Rens, dat vol ligt met speelgoedautootjes.

Maak bezoeken mogelijk!

Gun nog meer zieke kinderen bezoek van CliniClowns! Met jouw donatie maak je het mede mogelijk dat CliniClowns nog meer zieke kinderen kan laten lachen, ontspannen en genieten. Help je mee?