×

Speurneus Thomas (9) pakt hoteldief

Het is een grote bende in het hotel. Manager Fiep zit met de handen in het haar. Keer op keer raken koffers en pakketjes uit het hotel zomaar kwijt. Steeds weer verdwijnen spullen spoorloos. Gelukkig is daar de 9-jarige Thomas, een speurneus eersteklas! Zijn uitstekende speurwerk lost alle problemen in het hotel van CliniClown Fiep op.

“Er wordt wéér een pakketje gestolen!” roept Thomas luidt. Via de webcam praat hij met CliniClown Fiep, die eigenaar is van het hotel. Ze probeert alles in goede banen te leiden, maar steeds gaat het weer mis en verdwijnen de spullen van de gasten. Ze kan de dief maar niet vinden. En als dan ook nog de koffer van CliniClown Pop verdwijnt, staat de boel helemaal op stelten.

Gelukkig ziet Thomas de dief. Achter de rug van Fiep steelt hij wéér een pakketje. Thomas kijkt eens goed naar het beeld en roept plots luid: “Het is Pop! Clown Pop is de dief!” Speurneus Thomas ontrafelt het mysterie en lost alle problemen in het hotel op voor Fiep. Geen koffers meer die kwijtraken, geen verloren pakketjes. Eindelijk weer rust in het hotel! Thomas: “Ik hoorde aan zijn stem dat Pop de dief was.”

Voor Thomas zijn de momenten waarop hij kan chatten met de clowns erg speciaal. Door wekelijkse migraineaanvallen kan hij bijna niet naar school en zit hij veel thuis. Afspreken met vriendjes gaat eigenlijk niet. Moeder Esther: “De CliniClowns worden steeds meer zijn vriendjes. Ze nemen hem serieus en doen niet zielig, maar ze leven wel mee.”

Door de migraine kan Thomas niet altijd veel prikkels hebben. De clowns weten daar goed op in te spelen. “In korte tijd kunnen de clowns een situatie perfect inschatten”, vertelt Esther. “Kan Thomas drukte aan of toch niet? Wanneer ronden we het af? De CliniClowns voelen het aan. Als het nodig is buigen ze een verhaal zo om dat Thomas minder gaat stuiteren. De clowns zijn bijzonder goed!”

Help mee, steun CliniClowns!

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Geef je op met je e-mailadres en blijf op de hoogte van het laatste nieuws. Zo lees je meer over het werk van CliniClowns, acties van sponsoren en manieren om CliniClowns te steunen.

Teun helemaal op zijn gemak bij CliniClowns

Teun (8) heeft het syndroom van Down en is doof. Samen met zijn familie bezocht hij het CliniClowns College, wat een mooie herinnering opleverde voor het vrolijke jongetje. Moeder Karin denkt er nog graag aan terug: “Het was een hele gave ervaring.”

Maak bezoeken mogelijk!

Gun nog meer zieke kinderen bezoek van CliniClowns! Met jouw donatie maak je het mede mogelijk dat CliniClowns nog meer zieke kinderen kan laten lachen, ontspannen en genieten. Help je mee?