×

Thomas (14) en de gladde, glibberige, groene rups

Kriebel, kriebel. Kriebel, kriebel. Aandachtig volgt Thomas (14) het groene, kriebelende gevalletje dat zomaar op zijn hand is beland. Dat beestje kietelt wel een beetje. Het kroop zomaar uit een van de poststukken van het CliniClowns postkantoor. Gelukkig houdt clown Silly het gladde, groene rupsje een beetje in toom. 

Langzaam baant het glibberige diertje zich een weg van Thomas’ hand, over zijn arm, naar zijn schouder en hupsakee! Daar ligt de rups bij hem op schoot. Stevig voelt Thomas aan het rare frutselbeestje. Dat voelt gek! Ondertussen zingt clown Silly een rupsenliedje, terwijl clown Flits een liedje speelt op de dwarsfluit.

Thomas draait met zijn hoofd van plezier. Wat een vrolijke geluidjes en wat een grappig gevoel geeft dat groene rupsje in zijn hand hem. Met zijn ogen blijft hij het diertje volgen. En dan ineens… Flop! De rups is zomaar op Silly’s postbodepet terechtgekomen. Dát is een goed plekje om te genieten van het zonnetje.

 

Silly kijkt met haar ogen omhoog, maar door de klep van de pet ziet ze de rups helemaal niet. Waar is die nou gebleven? Thomas steekt zijn hand uit naar de rups. “Daar, Silly! Daar is de rups!” lijkt hij te willen zeggen. Oh! Silly lacht. Stiekeme rups! Dan gaat het groene beestje snel weer weg. Thomas blijft de rups volgen. Dag, rupsje. Dahaáág!

Anke is begeleider op de groep van Thomas op de Vlindervallei. Dit kinderdagcentrum geeft dagbesteding voor kinderen met een ontwikkelingsachterstand of beperking. Om deze kinderen aan te spreken, gebruiken de clowns alle zintuigen. Iets wat erg belangrijk is volgens Anke: “Het ene kind reageert op muziek of op dat wat ze ziet en Thomas vindt het bijvoorbeeld heerlijk om te voelen aan friemeldingen.” Anke heeft de CliniClowns al vaker gezien op de Vlindervallei en het verveelt nooit. “Elke keer sta ik weer verbaasd hoe snel de CliniClowns de juiste ingang kunnen vinden.”
 

Help mee, steun CliniClowns!

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Geef je op met je e-mailadres en blijf op de hoogte van het laatste nieuws. Zo lees je meer over het werk van CliniClowns, acties van sponsoren en manieren om CliniClowns te steunen.

Een vliegende zebra boven het ziekenhuis

Vroemmmmmm! Pier en Polleke scheuren in hun nepbolides de kinderafdeling van het Refaja ziekenhuis in Stadskanaal op. Het wilde bochtenwerk van Pier zorgt op een haar na voor een enorme botsing tegen het bed van Rens, dat vol ligt met speelgoedautootjes.

Maak bezoeken mogelijk!

Gun nog meer zieke kinderen bezoek van CliniClowns! Met jouw donatie maak je het mede mogelijk dat CliniClowns nog meer zieke kinderen kan laten lachen, ontspannen en genieten. Help je mee?