×

Vier neuzen op een rij

​“Goh, heeft er iemand soms een raam opengezet?” Het stormt op de gang van de kinderafdeling. Pffffeeewww, fluit de wind. Kwibus en Moon waaien mee. “Je lijkt wel een vogel.” zegt Kwibus, die zijn pet met twee handen vasthoudt.

De koalabeer op zijn rugtas kijkt benauwd. In een sierlijk stormballet zweven de CliniClowns rondjes voor de kamer van Jace. Eenmaal geland bekijken ze met hun neuzen plat tegen het glas gedrukt hoe Jace met zijn neefje vier op een rij speelt. Die vreemde clownsvogels hebben allang hun aandacht getrokken met dat gefladder, maar Jace kijkt stug de andere kant op.

Ondeugend is altijd leuk

Een prednison-infuus moet een pittige botontsteking in zijn voet genezen, maar door alle onderzoeken en dat vervelende geprik wil Jason even niets van vreemden weten. Kwibus en Moon blijven daarom netjes bij de deur staan. “Ahum. Wij willen ook graag meedoen. Als dat kan..” fluistert Kwibus super-beleefd terwijl hij zijn hoofd aarzelend om de hoek steekt.

“Past deze misschien ook in jullie spel?” vraagt Moon, terwijl ze een knalrode neus uit haar tas haalt. Zijn neefje pakt ‘m nieuwsgierig aan. Hmm, interessant, zie je Jace denken, maar hij blijft strak naar zijn neefje staren. Die is aan het prutsen geslagen. Ja hoor, met een beetje stevig duwen zit die gekke neus vast in het plastic raamwerkje van het spel. Muurvast.

​Jace giechelt, ondeugend is altijd leuk. Hij kijkt de clowns nu aan: ze zijn goedgekeurd. Moon stapt dichterbij en strooit meteen een handje vol clownsneuzen op zijn bed. Vier neuzen op een rij, dat klinkt toch veel vetter?

Gewonnen!

Cool! Jace ontdooit razendsnel. Lachend houdt hij zijn nieuwe vrienden, die nu zelfs op zijn bedrand mogen hangen, voor de gek. Steeds als ze niet opletten, goochelt hij een van de  neuzen weg. Onder zijn kussen ligt al een flink voorraadje. Als hij eindelijk aan de beurt is goochelt hij gniffelend vier neuzen op een rijtje in het raamwerkje. Gewonnen! Hij glimt van trots, zijn neefje klapt. Kwibus en Moon snappen er he-le-maal niks van.

Kwibus overhandigt de winnaar plechtig de hoofdprijs: een super-super-zeldzame, middeleeuwse neus, die trouwens best veel lijkt op een normale clownsneus, vindt Jace. Na de prijsuitreiking zweven de clowns de gang weer op, Jace blijft achter met een big smile. Ook moeder Marjolein lacht: "Jace was zo bang. Elke keer als iemand zijn kamer binnenkwam, vreesde hij dat hij weer geprikt zou worden. Hij vond de clowns in het begin daarom best spannend, maar ze voelden hem perfect aan. Hij is nu heel relaxed en lacht weer, zo fijn!” Lachend: “Stiekem vond ik het misschien nóg wel leuker dan Jace!”

Samen kunnen we nog meer kinderen, zoals Jace, mooie geluksmomenten bezorgen. Help je mee met een (extra) gift?