×

BMW-motorforum steunt CliniClowns voor het achtste jaar op rij

Jos Wiersema (68) is oprichter van het BMW-motorforum. Hij is sinds 2008 de beheerder van het forum met zo’n 3500 leden. “Als je een grote club hebt, vind ik dat je ook iets voor een goed doel kan doen.”

De vrouw van Jos moest zo’n tien jaar geleden met haar kleinkind mee naar het ziekenhuis. Haar amandelen moesten worden geknipt, wat ze erg spannend vond. Totdat de CliniClowns binnenkwamen. “De kinderen fleurden helemaal op, vertelde mijn vrouw. En toen wist ik dat wij dit goede doel moesten gaan steunen namens het BMW-motorforum.”

Jos samen met een vrijwilliger met de cheque van zijn actie

Het forum

Jos houdt deze actie inmiddels al zo’n acht jaar met succes. Het forum is door de jaren heen vrij hecht geworden. En ieder jaar wordt er een gold member-actie gehouden. Dit houdt in dat de leden de keuze kunnen maken om het forum te steunen of geld aan CliniClowns te doneren. “Men is toch wel enthousiast, want ieder jaar wordt er veel geld ingezameld”, vertelt Jos. Volgens hem komt dat omdat de leden kinderen hebben en kleinkinderen. En ze er veel over hebben gelezen op internet en/of op sociale media.

De leden van het forum dragen CliniClowns dus blijkbaar een warm hart toe. Afgelopen jaar heeft Jos met zijn forum ongeveer 3000 euro opgehaald. “Meestal koppelen we er een evenement aan. Dan verdienen we meer geld en vragen we of een CliniClowns-ambassadeur het bedrag in ontvangst wil nemen.” In de acht jaar dat het forum geld heeft ingezameld voor CliniClowns hebben ze al 18000 euro gedoneerd. 

Mooie verhalen

Jos kent buiten zijn kleinkind niemand anders die persoonlijk contact heeft gehad met de clowns. Maar een jaar na de eerste actie van Jos zijn ze uitgenodigd om een kijkje te nemen in het circus. “Dat heeft ons nog enthousiaster gemaakt!” Jos kent via via wel mensen die bezoek hebben gehad van de CliniClowns. En daar schrijven de leden van het forum ook wel over op het blog. Jan hoopt dat het geld dat hij jaarlijks ophaalt uitgegeven wordt aan dingen waar het om draait bij CliniClowns. “Daar hebben wij alle vertrouwen in.”

Op Facebook kun je ook een verjaardagsactie opstarten, waarbij mensen geld kunnen doneren aan CliniClowns. Maar voor een grotere actie heeft Jos een tip: “Als je een club beheert, dan zou ik het naar voren brengen om een actie te starten. Gewoon doen!” Zolang Jos Wiersema beheerder is van het forum blijft hij geld inzamelen voor CliniClowns. Dus volgend jaar viert zijn actie z’n negende verjaardag! 

Wil je als bedrijf ook een actie starten zoals Jos? Kom in actie voor CliniClowns!

Help jij mee zodat we nog meer zieke kinderen, kinderen met een beperking en mensen met dementie afleiding en plezier kunnen bezorgen?