×

‘De chemie tussen de clowns en de kinderen vind ik schitterend’

Clementien en Jan vroegen geen cadeaus voor hun 40-jarig huwelijksjubileum, maar een donatie aan CliniClowns. Ze haalden al ruim 1400 euro op en de teller loopt nog steeds.

Wat doe je als je veertig jaar bent getrouwd, alles al hebt en je huis vol met spullen staat? Dat vroeg Clementien zich ook af. Daarom ging zij samen met haar man op zoek naar een goed doel als cadeautip voor de gasten van hun jubileumfeest. “Ik werk in het Noordwest Ziekenhuis in Alkmaar als diëtist. Daar kom ik ook regelmatig op de kinderafdeling en soms zie ik de CliniClowns dan in actie. Elke keer vind ik het fantastisch. De chemie tussen de clowns en de kinderen vind ik schitterend. Hoe de clowns de kunst van het weglaten verstaan, is zo knap.”

Clementiens man Jan moest wel even wennen aan het idee om voor CliniClowns in te zamelen, vertelt ze. “Maar we keken op de website van CliniClowns en zagen dat de clowns ook voor mensen met dementie spelen. Toen was hij om. Een goed doel voor jong en oud, dat was het!”

Geef zieke kinderen, kinderen met een beperking en mensen met dementie afleiding en plezier

Melkbus

Het grote jubileum feest van Clementien en Jan.

Ze bestelden een grote hoeveelheid rode neuzen en verstuurden de uitnodiging met de mededeling dat iedereen die een cadeau wilde geven, iets in de melkbus op het feest kon stoppen. “Het eerste feest was in een oude boerderij. Bij het afscheid kregen alle gasten een rode neus mee als aandenken. Later kregen we allemaal foto’s opgestuurd van gasten met die neus op, zo leuk.”

Positieve reacties

Het stel heeft een groot netwerk. “Ook vanwege corona konden we het niet met iedereen tegelijk vieren”, vertelt Clementien. “Maar ik heb altijd graag iedereen erbij. Daarom geven we ook nog losse feestjes voor vrienden, buren, neven en nichten.” 

Inmiddels heeft Clementien al 1465 euro overgemaakt aan CliniClowns, met in januari en maart nog twee feestjes in het vooruitzicht waarbij het stel de melkbus weer neerzet. “Onze gasten vinden het allemaal leuk. Mijn oudere buurvrouw had zelf iets overgemaakt naar CliniClowns. Dit geeft iedereen een goed gevoel. We krijgen alleen maar positieve reacties.”

Wil je ook in actie komen voor CliniClowns? Laat je inspireren!

Geef zieke kinderen, kinderen met een beperking en mensen met dementie afleiding en plezier