×

‘Ik hoop dat alle kwetsbare kinderen een magisch moment mogen ervaren’

Rob van der Pluym (42) heeft via zijn werkgever, de ANWB, een mooi bedrag gedoneerd aan CliniClowns, waar hij nu ook al zo’n negen jaar vrijwilliger is. “Ik hoop dat het geld gebruikt gaat worden voor meer bezoeken aan kwetsbare kinderen en mensen met dementie.”

Rob is supervisor hospitality and facility bij de ANWB. Hij is verantwoordelijk voor de huisvesting en inrichting van de kantoren en winkels. Dat doet Rob nu al bijna 21 jaar. Eens per jaar wordt er tien keer 1.000 euro uitgeloot door het ANWB fonds voor sociale initiatieven en projecten door het hele land, zolang ze raakvlak hebben met verkeersveiligheid, mobiliteit of toegankelijkheid.

Donatie aan CliniClowns

“Na vier keer meedoen, had ik eindelijk een keertje prijs”, vertelt Rob. “En die 1.000 euro heb ik uiteraard gedoneerd aan CliniClowns. Ik hoop dat het geld gebruikt gaat worden voor meer bezoeken aan kwetsbare kinderen en mensen met dementie die het nodig hebben. Dat ze even een magisch moment kunnen ervaren.”

Vrijwilliger

Een collega van Rob had een dochtertje dat vaak bezoek kreeg van de CliniClowns. Hij was dus al wel bekend met hun werk. Dat heeft Rob uiteindelijk doen besluiten om vrijwilliger te worden. “Ik vind het leuk om zieke kinderen en kinderen met een beperking zo te zien genieten van een bezoek van de clowns. Ik vind het fantastisch om iets te betekenen voor CliniClowns.”

Geef zieke kinderen, kinderen met een beperking en mensen met dementie afleiding en plezier

Als vrijwilliger neemt Rob onder andere cheques in ontvangst van actievoerders en donateurs, en helpt hij op evenementen en vrijwilligersdagen van CliniClowns. Aan een van die vrijwilligersdagen koestert hij wel een heel speciale herinnering; hij heeft daar namelijk zijn huidige partner leren kennen. ‘’Kimberley kwam die dag vertellen over haar dochtertje Elara. Zij overleed toen ze slechts achttien maanden oud was. Elara had in de tijd in het ziekenhuis veel contact met CliniClowns Bes en Siep. Het verhaal heeft me toen zo geraakt dat ik veel heb geappt met Kimberley. Uiteindelijk kregen we een relatie, zijn we gaan samenwonen en hebben we nu een prachtig dochtertje van anderhalf jaar oud.’’

Betrokkenheid

De laatste tijd staat het vrijwilligerswerk van Rob op een iets lager pitje, maar hij hoopt snel weer wat meer te doen. “Ik merk de laatste tijd wel dat ik het vrijwilligerswerk bij CliniClowns echt mis. De laatste tijd doe ik wat minder, mede doordat ik een kind heb van anderhalf en natuurlijk ook de situatie waar we nu allemaal in leven.” Ondanks dat Rob de laatste tijd wat minder doet, blijft hij wel met alle plezier betrokken. “Ik ben en blijf vrijwilliger bij CliniClowns met alle plezier en met heel mijn hart.”

Wil jij ook in actie komen voor CliniClowns? Dat kan op verschillende manieren. Laat je inspireren!

Help jij mee zodat we nog meer zieke kinderen, kinderen met een beperking en mensen met dementie afleiding en plezier kunnen bezorgen?