×

‘Ik voel me een deel van CliniClowns’

Nadat José (46) in 2008 een oproep tegenkwam op social media, besloot ze zich aan te melden. Inmiddels is zij al elf jaar trotse vrijwilliger voor CliniClowns en daar is ze ontzettend blij mee: “Bijdragen aan CliniClowns vind ik geweldig. Ze leggen de nadruk op wat het kind nog wél kan. Deze positieve insteek zie je overal terug in de organisatie.”

Als vrijwilliger helpt José op verschillende fronten mee. Zo is ze aanwezig op donateursavonden, organiseert ze acties voor CliniClowns en helpt ze bij diverse evenementen. Zo hielp José onder andere mee tijdens de Zet ‘m op tv-show. Achter de schermen stond ze bellers te woord over CliniClowns en hoe je kan doneren. Ook sprak zij op de 50+ beurs enthousiast de bezoekers toe over haar passie voor CliniClowns en hoe je kan meehelpen. “Hier genoot ik ontzettend van, het is zo leuk om mijn enthousiasme te delen.”

Waarom vrijwilliger bij CliniClowns

José vertelt: “Ik vind dat kinderen niet ziek mogen zijn, maar helaas kunnen we daar niets aan veranderen. Wel kunnen we deze kinderen momenten van ontspanning en plezier geven. En dat is precies wat CliniClowns doet. Hieraan bijdragen vind ik geweldig. CliniClowns leggen de nadruk op wat het kind nog wel kan, deze positieve insteek zie je overal terug in de organisatie en dat spreekt mij erg aan.” Nadat José het ‘CliniClowns-effect’ een jaar lang met eigen ogen heeft kunnen zien , besloot ze om naast haar vrijwilligerswerk ook donateur te worden.
 
Volgens José is een fulltime baan makkelijk te combineren met vrijwilligerswerk bij CliniClowns. “Ik deel zelf mijn tijd in en help mee wanneer ik kan. Dit zorgt ervoor dat het goed te doen is naast mijn werk. Ook is het hartstikke leuk om andere vrijwilligers te ontmoeten. Eigenlijk heb ik er een sociaal leven bij gevuld met mensen waar ik een passie mee deel.”
 
“Tijdens mijn deelname aan het donateurspanel en de structurele trainingsdagen voor vrijwilligers word ik geïnformeerd over de resultaten van de organisatie, ontwikkelingen en toekomstvisie. Hierdoor blijf ik een betrokken vrijwilliger en voel ik mij een deel van CliniClowns.”

Bijdragen

“Door de jaren heen heb ik zoveel mooie dingen meegemaakt dat ik geen hoogtepunt kan kiezen. Mensen die twijfelen zou ik zelf wel eens willen spreken om mijn ervaringen te delen. De dingen die CliniClowns bereiken zijn geweldig. Hieraan bijdragen maakt mij trots!”
 

Vond je het een mooi verhaal en wil jij ook bijdragen? Doneer nu!