×

Jan doneerde een deel van zijn bonus aan CliniClowns

Jan Meershoek is in augustus 2019 met pensioen gegaan. Een deel van de bonus die hij kreeg voor 40 jaar dienstverband, besloot hij te doneren aan CliniClowns.

Jan samen met zijn jeugdcircus

‘’Een deel van mijn bonus die ik na 40 jaar dienst bij Examenservices/IBKI en Opleidingscentrum Innovam heb ontvangen, heb ik beschikbaar gesteld aan twee goede doelen. Met het overige geld zou ik een barbecue organiseren voor collega’s. Maar toen kwam corona en kon het idee niet meer doorgaan’’, vertelt Jan.

Het idee dat Jan had verzonnen, was dat hij voor Jeugdcircus Atleta een voorstelling zou betalen. CliniClowns en Atleta zouden dan samen optreden voor kinderen. Uiteindelijk heeft hij 700 euro gedoneerd aan Atleta om vrij te besteden en 530 euro aan CliniClowns. Volgens Jan is CliniClowns goed bezig met het bedenken van manieren om kinderen ook online te bereiken.

Maak actie's zoals die van Jan mogelijk

Bijeenkomst

Uiteindelijk is er wel een bijeenkomst geweest waarbij Nicole, vrijwilliger voor CliniClowns, zijn cheque in ontvangst mocht nemen. Daar vertelde zij haar verhaal over haar overleden zoontje Benjamin. "Toen werd het toch wel heel erg stil", vertelt Jan. "We gaan er vaak vanuit dat we gezond blijven, maar je zal maar in het ziekenhuis liggen.’’ Jan en zijn vrouw Lenie zijn ook al bijna zes jaar donateur van CliniClowns.

Jan overhandigt de cheque aan Nicole

'Dat is zo'n dierbare herinnering'

Nicole is sinds het overlijden van haar zoontje vrijwilliger bij de voorlichting van CliniClowns. ‘’Op de allerlaatste dag van zijn leven is Benjamin nog bezocht door de clowns. Dat zijn de laatste foto’s en videobeelden die we van hem hebben. Dat is zo’n enorm dierbare herinnering. Toen heb ik besloten om zoveel meer aan deze stichting terug te geven, omdat CliniClowns ons zoveel heeft gebracht.’’
In het ziekenhuis brengen CliniClowns afleiding en plezier, zodat kinderen echt weer even kind kunnen zijn. Dat vindt Nicole erg belangrijk. ‘’Als ik ook maar een kleine bijdrage kan leveren aan troost binnen een gezin, dan is mijn doel bereikt.’’

Nicole nam de cheque van Jan met veel dankbaarheid in ontvangst. ‘’Hij had er ook voor kunnen kiezen om met zijn eigen gezin iets leuks te doen. Maar hij zei dat hij het niet nodig had. Mensen zoals Jan zijn totaal niet egoïstisch. De passie die hij al die jaren als vrijwilliger aan het jeugdcircus heeft gegeven, straalde er vanaf. Het is alleen maar hartstikke mooi om te zien dat hij nog meer stichtingen en mensen blij wil maken.’’

Ben je benieuwd naar het verhaal van Nicole? Lees haar hele verhaal.

Help jij mee zodat we nog meer zieke kinderen, kinderen met een beperking en mensen met dementie afleiding en plezier kunnen bezorgen?