×

Martijn en zijn vader trotseren de berg voor CliniClowns

Martijn (41) beklom in september 2019 de Col du Galibier voor de CliniClowns. Dat deed hij niet alleen, maar samen met zijn vader. Martijn hardlopend, zijn vader wandelend. “Een supermooie uitdaging, voor een supermooi doel.”

Via Facebook kwam Martijn in aanraking met de Alpentocht, een evenement waarbij je met een grote groep de CliniClowns steunt door gesponsord een berg op te fietsen, wandelen of hardlopen. Al meerdere keren deed Martijn hier aan mee.
 
“Het promotiefilmpje van vorig jaar greep me aan. Het doel, de CliniClowns, vind ik een heel mooi doel. Je ziet mensen opbloeien als de clowns binnenkomen. Dat is schitterend om te zien. Ik besloot mij daar een jaar voor in te gaan zetten. Ik wilde zo veel mogelijk geld ophalen.”

Samen naar de top

Martijn is een sportieveling en rende de afgelopen jaren verschillende marathons. Dit jaar was hij op zoek naar een andere sportieve uitdaging. Hij ging niet in zijn eentje de berg op, zijn vader ging met hem mee. Martijn hardlopend, zijn vader wandelend. “Hoe bijzonder is het om dit met je vader te doen”, vertelt hij.
 
Waar hij het meest naar uitkeek, was de aankomst boven op de berg. “Het gevoel dat je dan krijgt is onbeschrijfelijk. Ik besef me dan heel goed dat ik dankbaar mag zijn dat ik me zo sportend in mag zetten voor een doel als deze.”

Sponsors

"Ik besef me heel goed dat ik dankbaar mag zijn dat ik me zo sportend in mag zetten voor een doel als deze."

Dat het een mooi doel is, daar lijkt zijn omgeving het mee eens. Martijn haalde sponsorgeld op via een supermarktketen waar hij emballagebonnen inzamelde. Daarnaast schakelde hij zijn netwerk in. “De bereidheid om te sponsoren is ongekend. Het blijft maar binnenstormen. Elke keer als ik een oproepje in een WhatsApp groep zette of op Facebook deelde, bleven mensen maar storten. Zelfs op de laatste dag kwamen er nog honderden euro’s binnen.”

Trainen

Trainen blijkt in Nederland niet altijd even makkelijk. “Bij mij in de buurt zijn weinig bergen”, vertelt Martijn. Dat maakt trainen voor de top natuurlijk een uitdaging. De trainingen die vanuit CliniClowns worden aangeboden in Limburg, waren daarom erg welkom. “We trainden op de Postbank. Dat heeft me goed geholpen om toch die hoogtemeters te maken.”

Het evenement

Het evenement zelf bevalt Martijn goed. “Iedereen is ontzettend vriendelijk en alles is goed geregeld; de hotels, het eten, de feestavonden. Het is ongekend hoe veel mensen daar aan meedoen en zich inzetten als vrijwilliger. Dat blijf ik bijzonder vinden.”
 
Martijn heeft een geweldig bedrag van €11.771,60 euro opgehaald voor CliniClowns. Ga jij in 2023 ook de uitdaging aan? Op 6 september 2023 gaat de Alpentocht naar Cormet de Roselend. Wandel, fiets of ren mee naar de top!. Klik hier voor meer informatie en inschrijving.

Vond je het een mooi verhaal en wil jij ook bijdragen? Doneer nu!