×

Rondjes rennen voor CliniClowns

De kleinste leerlingen van basisschool Ababil in Schiedam rennen op hun eigen schoolplein rondjes voor CliniClowns. De opbrengst van de sponsorloop is allesbehalve klein: dik 3.000 euro!

Het is een dolle boel op het versierde schoolplein van IBS Ababil. De kinderen van groep 1 en 2 rennen met hun sponsorkaarten om de nek rondjes over het kronkelende parcours. De leerkrachten rennen vrolijk mee. Aan het eind van elk rondje is het telkens even feest: “Kijk juf, weer een rondje erbij op de kaart!”

Themaweek

Leerkracht Hawa Musa bedacht deze actie voor CliniClowns samen met haar collega’s. “We besteden altijd vier weken aan een thema. Nu was dat ziek en gezond. Toen kwam natuurlijk het ziekenhuis ter sprake. Daar lopen niet alleen artsen en verpleegkundigen rond, maar ook CliniClowns. Wij vinden het belangrijk dat kinderen zich inzetten voor leeftijdgenoten, dat ze beseffen dat het niet voor alle kinderen vanzelfsprekend is om naar school te gaan en leuke dingen te doen.” Bovendien lag een van Hawa’s collega’s in haar tienerjaren vaak in het ziekenhuis en kreeg daar de CliniClowns op bezoek. “Ze had daar zulke fijne herinneringen aan. Zo kwamen we op het idee om er een sponsorloop aan vast te knopen.”

Geef zieke kinderen, kinderen met een beperking en mensen met dementie afleiding en plezier

Informatiepakket voor ouders

De kleuterjuffen pakten het meteen professioneel aan. “We introduceerden de CliniClowns bij de kinderen aan de hand van een rollenspel, we lieten filmpjes zien en ze mochten clowns knutselen.” Ook de ouders werden bij het project betrokken. “Omdat niet iedereen weet wat CliniClowns doet, stuurden we ze allemaal een informatiepakket. De ouders waren super enthousiast, veel gezinnen gingen thuis filmpjes kijken, of bezochten de website.”
Na de sponsorloop gaf Hawa de ouders nog twee weken de tijd om hun bijdrage in te leveren. “Zo hadden ze genoeg tijd om in te zamelen bij oma’s, opa’s, buren en vrienden.”

Super verrast

De opbrengst van de vrolijke sportieve dag was uiteindelijk 3.028 euro. “We waren super verrast”, glundert Hawa. “Het komt misschien doordat we de ouders echt meenemen in het project. We doen vaker dingen voor goede doelen dus ze zijn ook wel gewend om zich in te zetten voor dit soort acties. Het blijft mooi om te zien hoe betrokken ze zijn. De kinderen trouwens ook, een van onze leerlingen had zelfs een CliniClowns-t-shirt gemaakt.”
CliniClowns-ambassadeurs Ad en Elly waren er ook bij en namen achteraf namens CliniClowns de cheque in ontvangst. Hawa: “Zij vertelden over het werk van CliniClowns, moedigden de kinderen aan en renden zelfs een stukje mee. Dat maakte de dag nog feestelijker.”

Wil jij ook in actie komen voor CliniClowns? Bedenk je eigen actie of laat je inspireren!
 

Geef zieke kinderen, kinderen met een beperking en mensen met dementie afleiding en plezier