×

Leven met dementie

Maar liefst 1 op de 20 mensen krijgt dementie. Door de vergrijzing zullen er in 2050 ruim 500.000 mensen aan dementie lijden. Het begrip dementie betekent letterlijk 'ontgeesting'. Iemand die lijdt aan dementie verliest steeds meer grip op het leven en wordt uiteindelijk volledig afhankelijk van de zorg van anderen. Het ziekteproces gaat meestal gepaard met veel verdriet, angst, onmacht, verwarring en strijd. Voor de persoon zelf, maar ook voor de directe omgeving.

Eenzaamheid

Eenzaamheid en sociaal isolement bij de mensen met dementie is groot. Niet alleen omdat ze soms lastig te bereiken zijn, maar ook omdat velen weinig of geen bezoek ontvangen. Verzorgend personeel moet door bezuinigingen, personeelstekorten en werkdruk prioriteit geven aan dagelijkse verzorging. Een logisch gevolg hiervan is dat er steeds minder ruimte is voor individuele aandacht. 

De CareClowns droom

Het doel van CareClowns is om zoveel mogelijk ouderen met dementie een moment van contact en plezier te brengen. Op dit moment brengen wij 400 bezoeken per jaar aan zorginstellingen door heel Nederland. Deze bezoeken worden nu nog veelal door de zorginstellingen betaald. Op termijn wil CareClowns alle 1.200 Nederlandse zorginstellingen gratis bezoeken. CareClowns krijgt geen subsidie van de overheid. Om geen beroep te hoeven doen op de beperkte zorgbudgetten van de instellingen, hopen we op termijn al onze activiteiten met donaties en sponsoring te kunnen realiseren. 

Meer informatie

Kijk op www.careclowns.nl of bel met 0900-3030300 (€ 0,10 per minuut).
Volg CareClowns op Facebook en op Twitter: @CareClowns