×

CliniClowns spelen digitaal voor kinderen in thuisisolatie & in het ziekenhuis

Als CliniClowns doen we er alles aan om zieke kinderen en mensen met een beperking onbezorgd te laten genieten. Niet alleen als we op bezoek zijn, maar wanneer iemand daar behoefte aan heeft. Daarom spelen de clowns ook online via de CliniClowns App.

Een veiligere manier is er niet. Met de app kunnen kinderen in ziekenhuizen of instellingen videobellen met de clowns. De clowns spelen nog steeds live met de kinderen, maar dan via een scherm. Ook kinderen die ziek zijn en in thuisisolatie zitten, kunnen contact leggen met de clowns. De kinderen worden even afgeleid van hun nare situatie, kunnen even ontspannen of onbezorgd lachen.

Elke werkdag online

Elke werkdag zijn er CliniClowns online. Dat was al zo voor de Coronacrisis. Normaliter zijn er op vaste tijden clowns aanwezig. In deze bijzondere tijd is ons doel de hele dag clowns online te hebben en alle CliniClowns via de app te laten spelen. Een digitale ontmoeting kan ook op afspraak plaatsvinden; zo kan elk kind zijn favoriete clown ontmoeten.
 
De app werd al gebruikt in het ziekenhuis, bijvoorbeeld tijdens het vele wachten of tijdens langdurige behandelingen zoals dialyses, maar ook door kinderen met een beperking die veel thuis zijn.

Aanmelden voor de CliniClowns App

Aanmelden is gemakkelijk. Het enige wat ouders hoeven te doen is de CliniClowns App te downloaden op hun telefoon of tablet via de App Store of Google Play. Even registreren en videobellen kan direct. Ouders en kinderen zijn dus zelf in charge en het betekent geen extra werk voor de medewerkers in een ziekenhuis. Zo brengen we toch wat vrolijkheid en lichtheid de wereld in.

Wat gebeurt er op de App

Kinderen kunnen videobellen met de clowns. In de App zie je het programma voor die dag en wanneer welke CliniClowns online zijn. Omdat sommige clowns nog worden opgeleid kan het even duren voordat alle clowns online zijn en de komende tijd is het programma daarom flexibel. Naast 1-op-1 videobellen met de clowns, kunnen kinderen filmpjes bekijken. Elke middag om 17:00 uur is er een interactieve liveshow waar kinderen zelfs met digitale taarten kunnen gooien. Via de app zijn we er toch voor de kinderen. We zullen daarnaast testen of digitaal spel werkt voor mensen met dementie.

Extra clowns

Nog niet alle CliniClowns zijn gewend om te spelen via een scherm. Zij worden deze week met spoed opgeleid en ingezet. Daarnaast worden er extra studio’s in het land ingericht om te kunnen spelen. De CliniClowns spelen solo of in duo.

Steun CliniClowns

Juist in nare tijden als deze is even ontspannen, niet bang zijn en lachen heel belangrijk. Blijf daarom CliniClowns steunen. CliniClowns kan dit werk doen – ook digitaal - dankzij alle giften van donateurs. Nog geen donateur? Word dan nu donateur!