×

Periodieke gift aan CliniClowns

Wil je, zonder dat het je extra geld kost, meer zieke kinderen, kinderen met een beperking en mensen met dementie laten lachen? Met een periodieke schenking kan dat! Dit is een slimme manier van geven.

Wat is een periodieke gift?

Een periodieke gift of schenking is een vast bedrag per jaar aan een goed doel. Je betaalt dit bedrag minimaal vijf jaar achter elkaar. Een jaarlijkse gift mag je in één keer betalen of in delen. Ook is vastgelegd wanneer jouw jaarlijkse gift stopt.

Jouw donatie aan CliniClowns kun je aftrekken van de belasting, ongeacht de hoogte van je donatie. Hoe groot jouw belastingvoordeel is, hangt af van de belastingschijf waarin je valt. Kortom: je doneert hetzelfde bedrag, maar je geeft hiermee meer zieke kinderen en mensen met een beperking of dementie een onbezorgd moment dat lang bijblijft.

Overeenkomst voor een periodieke gift zonder notaris

Het is niet meer verplicht om een gift vast te leggen in een notariële akte om in aanmerking te komen voor aftrek. Je kunt een periodieke gift doen met een schriftelijke overeenkomst aan een algemeen nut beogende instelling (ANBI), zoals CliniClowns.

Formulier

Download het formulier Periodieke gift aan CliniClowns. Open het formulier, vul de overeenkomst online in en klik op 'verzenden'. Of print de overeenkomst en stuur deze op naar:

CliniClowns Nederland
Periodiek schenken
Antwoordnummer 99
3800 VB Amersfoort

Wij vullen vervolgens de overeenkomst verder in en sturen deze binnen twee weken naar je terug. De overeenkomst kan je vervolgens gebruiken bij de jaarlijkse belastingaangifte voor de aftrek van jouw donatie.

Zijn periodieke giften fiscaal aftrekbaar van de belasting?

Ja, want jouw donatie aan CliniClowns kun je aftrekken van de belasting, ongeacht de hoogte van je donatie.

Benieuwd naar jouw belastingvoordeel?

Het exacte bedrag van jouw teruggave is afhankelijk van de belastingschijf waarin je inkomen valt. Bereken jouw belastingvoordeel in deze handige rekenmodule.

“Als vrijwilliger zie ik hoe blij kinderen worden van de CliniClowns en weet ik dat mijn geld goed terechtkomt. Door periodiek te schenken kan CliniClowns voor langere tijd op mijn steun rekenen en kan er méér geld naar CliniClowns gaan dan bij een 'gewone' donatie van hetzelfde bedrag.” - José Gevers

Belastingvrij schenken met je bedrijf

Met een gift en/of sponsoring van CliniClowns laat je zien maatschappelijk betrokken te zijn. Het is goed om te weten dat jouw giften fiscaal aftrekbaar zijn als deze aan een aantal voorwaarden voldoen. Lees meer over het belastingvrij schenken met je bedrijf.

Meer weten?

Meer informatie over periodiek schenken lees je in deze folder. Of neem contact met ons op via 033 – 330 29 88 of info@cliniclowns.nl.

Wil je liever eenmalig doneren aan CliniClowns? Of doneer direct.