×

Periodiek schenken: voor hetzelfde geld geef je meer kinderen een lach!

Wil je, zonder dat het je extra geld kost, meer zieke en gehandicapte kinderen laten lachen? Met een periodieke schenking kan dat! Dit is een slimme manier van geven.

Wat is een periodieke schenking?

Een periodieke schenking leg je voor minimaal 5 jaar vast en is volledig aftrekbaar. De Belastingdienst betaalt mee aan jouw gift en hierdoor kun je jouw donatie aan CliniClowns, ongeacht de hoogte, aftrekken van de belasting. Hoe groot jouw belastingvoordeel is, hangt af van de belastingschijf waarin je valt. Kortom: je doneert hetzelfde bedrag, maar wij kunnen hiervoor meer kinderen én mensen met dementie afleiding, plezier en kracht bezorgen.

Alle voordelen op een rij

  • Je mag jouw schenking aftrekken van het belastbaar inkomen.
  • De Belastingdienst betaalt een aanzienlijk deel van jouw schenking.
  • CliniClowns is voor 5 jaar verzekerd van jouw steun en kan hierdoor meer bezoeken mogelijk maken.
  • Jouw gift komt 100% ten goede aan CliniClowns omdat goede doelen met een ANBI-status geen schenkbelasting hoeven te betalen.

Wat moet je doen?

Download de overeenkomst periodiek schenken en aftrekbare giften. Vul de overeenkomst in, print deze en stuur deze naar: 

CliniClowns Nederland
Periodiek schenken
Antwoordnummer 99
3800 VB Amersfoort

Wij vullen vervolgens de overeenkomst verder in en sturen deze binnen twee weken naar je terug. De overeenkomst kan je vervolgens gebruiken bij de jaarlijkse belastingaangifte voor de aftrek van jouw donatie.

CliniClowns ANBI

CliniClowns is door de Belastingdienst officieel aangemerkt als Algemeen Nut Beogende Instelling. Hierdoor zijn giften en donaties van particulieren en bedrijven fiscaal aftrekbaar. Op de website van de Belastingdienst staat Stichting CliniClowns Nederland als ANBI aangemerkt.

Belastingvrij schenken met je bedrijf

Met een gift en/of sponsoring van CliniClowns laat je zien maatschappelijk betrokken te zijn. Het is goed om te weten dat jouw giften fiscaal aftrekbaar zijn, als deze aan een aantal voorwaarden voldoen. Lees meer over het belastingvrij schenken met je bedrijf.

Meer informatie?

Meer informatie over periodiek schenken lees je in deze folder. Of neem contact met ons op via 033 – 330 29 88 of info@cliniclowns.nl