Chat via Whatsapp
×

Periodiek schenken: voor hetzelfde geld geef je meer kinderen een lach!

Wil je, zonder dat het je extra geld kost, meer zieke kinderen laten lachen? Met de periodieke schenking kan dat! Giften aan goede doelen zijn namelijk fiscaal aftrekbaar. Je laat de Belastingdienst dan een aanzienlijk deel van jouw gift betalen. Je doneert hetzelfde bedrag, maar wij kunnen hiervoor meer kinderen even hun ziekte laten vergeten.

Wat is een periodieke schenking?

Een periodieke schenking is een schenking die je voor minimaal 5 jaar vastlegt. Hierdoor betaalt de Belastingdienst mee aan jouw gift en kun je jouw donatie aan CliniClowns, ongeacht de hoogte, aftrekken van de belasting. Dit worden ook wel aftrekbare giften genoemd. Het voordeel is dat jouw donatie hierdoor aftrekbaar wordt van jouw inkomen. Hoe groot jouw belastingvoordeel is hangt af van de belastingschijf waarin je valt. 

Wat moet je doen?

Download de overeenkomst periodiek schenken en aftrekbare giften. Vul de overeenkomst in, print deze en stuur deze naar: 

CliniClowns Nederland
Periodiek schenken
Antwoordnummer 99
3800 VB Amersfoort

Wij vullen vervolgens de overeenkomst verder in en sturen deze binnen twee weken naar je terug. De overeenkomst kan je vervolgens gebruiken bij de jaarlijkse belastingaangifte voor de aftrek van jouw donatie.

CliniClowns ANBI

CliniClowns is door de Belastingdienst officieel aangemerkt als Algemeen Nut Beogende Instelling. Hierdoor zijn giften en donaties van particulieren en bedrijven fiscaal aftrekbaar. Op de website van de Belastingdienst staat Stichting CliniClowns Nederland als ANBI aangemerkt.

Belastingvrij schenken met je bedrijf

Met een gift en/of sponsoring van CliniClowns laat je zien maatschappelijk betrokken te zijn. Het is goed om te weten dat jouw giften fiscaal aftrekbaar zijn, als deze aan een aantal voorwaarden voldoen. Lees meer over het belastingvrij schenken met je bedrijf.

Meer informatie?

Meer informatie over periodiek schenken lees je in deze folder. Of neem contact met ons op via 033 – 330 29 88 of info@cliniclowns.nl