arrow-down team location calendar close camera euro plus info hand hart-hand person share check edit filters beeldmerk cadeau

Vrijwilliger gezocht voor Circus CliniClowns (regio Noord)

Circus CliniClowns is een interactieve voorstelling met clowns en circusartiesten, waarbij alle zintuigen worden geprikkeld. De voorstelling is afgestemd op de belevingswereld van kinderen met een verstandelijke of meervoudige handicap in de leeftijd tot en met 18 jaar. Voor de locatie Drachten zoeken wij een enthousiaste vrijwilliger die zich in de periode 21-8 t/m 1-9 wil inzetten voor ons doel.
 

De voorstelling biedt een moment van welkome afleiding en plezier aan kinderen met een verstandelijke of meervoudige handicap. Iedereen kan binnen zijn of haar mogelijkheden genieten van een dagje uit met het hele gezin of de instelling. Het tentencomplex van Circus CliniClowns heeft aangepaste voorzieningen en noodzakelijke faciliteiten zoals hoog-laagbedden en tilliften. Dit maakt een bezoek aan de voorstelling tot een uniek en onbezorgd uitje waarbij kinderen het stralende middelpunt zijn. En jij kan daar een belangrijke rol in spelen.

Wat wordt er van je verwacht?

Als lid van het vrijwilligersteam werk je samen in een team van zes vrijwilligers bij Circus CliniClowns. Je ontvangt en verwelkomt het gezin of de school bij deze bijzondere voorstelling. Je helpt mee met het begeleiden van de bezoekers, zodat zij onbezorgd kunnen genieten van het dagje uit. Een voorstellingsdag duurt van ongeveer 8:30 uur tot 16:00 uur met twee voorstellingen. Daarnaast ben jij het visitekaartje op diverse andere evenementen waaronder de Donateuravond van CliniClowns, waar donateurs een kijkje in de CliniClownskeuken krijgen.

Werkzaamheden:

  • Helpen bij op- en afbouw van evenementen.
  • Klaarzetten van de catering.
  • Ontvangst en begeleiding van gezinnen en instellingen.
  • Alle voorkomende taken die horen bij de uitvoering van een evenement.

Wij vragen:

In de eerste plaats verwachten we affiniteit met onze missie en onze doelgroep. Vanwege de doelgroep is ervaring en/of bekendheid met de zorg en medische wereld een grote pre. Je bent enthousiast, je kunt je mondeling goed en duidelijk uitdrukken en neemt verantwoordelijkheid voor je eigen taken en handelen. Je hebt een vriendelijke houding naar anderen en je kunt je aanpassen aan de situatie als deze verandert. Je bent goed bestand tegen stress en bent representatief.

Je bent minimaal vier keer per jaar inzetbaar in de weekenden en/of op doordeweekse dagen. Daarnaast verplichten wij vrijwilligers om een VOG-verklaring aan te leveren.

Wij bieden:

Stichting CliniClowns Nederland biedt je een bijzondere werkomgeving waarin plezier, zelfstandigheid, collegialiteit en betrokkenheid vanzelfsprekend zijn. Je wordt ingewerkt en begeleid op locatie. Tevens bieden wij reiskostenvergoeding (28 cent per km) en hebben wij voor onze vrijwilligers een aansprakelijkheid- en risico ongevallenverzekering afgesloten.

Ben je geïnteresseerd?

Stuur dan je motivatiebrief en CV naar vrijwilligers@cliniclowns.nl. Graag ontvangen wij je sollicitatie uiterlijk 16 april a.s. Wij stellen het op prijs als je in je brief vermeldt waar je onze vacature hebt gezien.

Wil je meer weten over de werkzaamheden dan kun je contact opnemen met Anne Elschot (Coördinator vrijwilligers). Zij is bereikbaar op maandag, donderdag en vrijdag via 06 579 351 76.

arrow-down team location calendar close camera euro plus info hand hart-hand person share check edit filters beeldmerk cadeau