team location calendar close camera euro plus info hand hart-hand person share check edit filters beeldmerk cadeau
Welkom
Verhalen
Resultaten
Jouw euro
Welkom
Verhalen
Resultaten
Jouw euro

Verrassing, afleiding, plezier

2015 was het jaar van de miljoenste ontmoeting tussen een CliniClown en een kind. Al een miljoen keer verrassing, afleiding en plezier voor zieke en gehandicapte kinderen. Telkens weer zorgen CliniClowns voor een klein magisch moment met een grote betekenis. Voor een kind, dat gewoon even kind mag zijn. En voor de mensen om hen heen. Ook zij kunnen even ontspannen en genieten.
- Barbara Hellendoorn-Mineur, Directeur


Lees meer

Nieuwe stappen

In 2025 willen we er zijn voor iedereen die ons nodig heeft. Maar we willen ook dat elke inwoner van Nederland een magisch moment heeft ervaren en het belang heeft gevoeld van de betekenis ervan. Om deze ambitie te kunnen realiseren hebben we het afgelopen jaar nieuwe stappen gezet.

Onderzoek

Onderzoeksinstituut NIVEL startte namens ons een onderzoek naar de behoeftes en wensen met betrekking tot CliniClowns van zieke en gehandicapte kinderen en die van hun ouders en zorgverleners. Zodat we nog beter weten waar en hoe we in de toekomst nodig zijn. Ook startte de campagne De Grote Meeluisteroperatie en presenteerden we in 2015 de gloednieuwe voorstelling Circus CliniClowns.

Veel steun

Gelukkig konden we in 2015 ook weer rekenen op de steun van heel veel mensen. Dankzij de inzet en donaties van vele bedrijven, scholen, stichtingen, clubs en acties van particulieren konden we in 2015 89.444 kinderen een magisch moment geven. Het aantal donateurs steeg licht naar 203.627. Onze inkomsten stegen ten opzichte van 2014 met 1,4 % naar een bedrag van 13,3 miljoen euro.

Vrijwilligers

Het aantal vrijwilligers bleef stabiel. CliniClowns kan niet zonder alle vrijwilligers die zich op allerlei vlakken met hart en ziel voor ons inzetten. Ook de leden van de Raad van Toezicht doen hun werk op vrijwillige basis.

Ambitie

Namens alle betrokkenen dank ik u hartelijk voor uw loyaliteit en steun in het afgelopen jaar. Natuurlijk hoop ik dat u ons ook in 2016 en de jaren daarna zult blijven steunen. Zodat we onze ambitie - er zijn voor iedereen die ons nodig heeft - waar kunnen maken.

Inklappen


Dit zijn onze verhalen

CliniClown Spil,
Lobke van Beuzekom


“Als clown kan ik weinig aan de problemen van kinderen in een ziekenhuis veranderen. Wel kan ik de lucht opkloppen, even voor een andere beleving zorgen. Ook dat kan ‘helend’ werken. Soms past stil genieten of ruimte geven aan emoties bij een moment, soms een schaterlach.”

Lees meer

Noortje (10) en haar ouders


Moeder Manon: “Tijdens één van Noortjes eerste chemokuren zong een CliniClown een liedje voor haar. Het was alsof ze met een naald prikte in de ballon van spanning en angst in mij en ik brak. Ze nam voor even de zwaarte weg en liet me ook intens genieten van mijn kind. Dat moment gaf me kracht om er weer tegen te kunnen.”

Lees meer

Ambassadeur
Gepco van Bokhorst


“Bij een voorstelling van Circus CliniClowns raakte ik in gesprek met een geëmotioneerde vader. Hij vertelde dat zijn autistische zoon door het lint gaat zodra iemand hem aanraakt. Nu liep hij hand in hand met een CliniClown door de circustent. Ik vind het een voorrecht dat ik zulke bijzondere momenten mag meemaken.”

Lees meer

Dit zijn onze resultaten

89.444

kinderen hebben onze clowns ontmoet in ziekenhuizen, scholen, instellingen, online, bij het Circus CliniClowns en CliniClowns College.

Op 131 locaties hebben kinderen met onze Speelkoffer gespeeld.

8,6

Ons werk krijgt gemiddeld een 8,6 van de kinderen en hun ouders en verzorgers
De theatervoorstelling
Circus
CliniClowns
beleefde zijn primeur
2
nieuwe clowns aangenomen en
3
nieuwe Klein Zintuigen Orkesten gestart
33
scholen in het speciaal onderwijs genoten van de nieuwe, interactieve spelvorm
'Speel je mee?'

Waar ging jouw euro naar toe?

Door écht contact te maken en hun verbeeldingskracht in te zetten, zorgen de CliniClowns ervoor dat zieke kinderen weer even kind kunnen zijn. Want samen spelen, weer even kind zijn, kan angst verminderen, pijn verlichten en emoties de ruimte geven. Ruimte om te kunnen lachen, te ontspannen, om weer op jezelf te kunnen vertrouwen. Zo leveren we een positieve bijdrage aan het welzijn van het zieke of gehandicapte kind en zijn omgeving.

CliniClowns behaalde de resultaten van 2015 dankzij 203.627 donateurs, 200 vrijwilligers, iedereen die voor ons in actie kwam, onze sponsoren, onze 56.577 Facebook fans, onze 5.228 volgers op Twitter, ons donateurspanel, onze goodwill ambassadeurs Jack van Gelder en Iris Kroes en de ziekenhuizen en instellingen die het werk van CliniClowns mogelijk maken.

Zullen we samen nog meer kinderen laten lachen, ontspannen en genieten?

team location calendar close camera euro plus info hand hart-hand person share check edit filters beeldmerk cadeau