Direct naar...

Nalaten

Wil je ook in de toekomst zieke en gehandicapte kinderen afleiding en plezier bezorgen? Denk dan eens aan de mogelijkheid om CliniClowns in je testament op te nemen.

Nadenken over de verdeling van je nalatenschap na je leven is geen gemakkelijk onderwerp. Wellicht stelt het idee dat alles van tevoren goed is geregeld voor je nabestaanden je gerust. Heb je er wel eens bij stilgestaan dat je, naast je nabestaanden, ook iets kunt doorgeven aan goede doelen die jij een warm hart toedraagt? In de vorm van bijvoorbeeld een nalatenschap? Op deze manier blijf je ons werk steunen en kunnen wij nu en in de toekomst zieke en gehandicapte kinderen de afleiding en het plezier bieden die zij zo hard nodig hebben.

Hoe werkt het? Je kunt CliniClowns op twee manieren opnemen in je testament:

1. Erfstelling

Je kunt CliniClowns opnemen in je testament als (mede)erfgenaam. Dit heet erfstelling. CliniClowns ontvangt dan een percentage van jouw nalatenschap. Je beslist zelf welk percentage dat is. 

2. Legaat

Wil je CliniClowns niet tot erfgenaam maken, maar wel in je testament opnemen, dan kun je een legaat opnemen. Met een legaat geef je aan dat je een vast geldbedrag of een bepaald goed nalaat aan CliniClowns. 

De hoogte van het bedrag, klein of groot, bepaal je helemaal zelf. CliniClowns is door de overheid erkend als een Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). Daardoor hoeft CliniClowns geen erfbelasting te betalen over het bedrag dat nagelaten wordt en komt jouw nalatenschap dus volledig ten goede aan het werk van CliniClowns. 

Voor een goede afwikkeling van je nalatenschap aan Stichting CliniClowns gelden een aantal richtlijnen

​Wil meer informatie of heb je vragen?

Onze relatiemanagers vertellen je graag alles over de mogelijkheden om CliniClowns in je testament op te nemen. Voor een oriënterend gesprek kun je direct met hen contact opnemen.

Chris Ochtrup

06 106 247 93

Frances Kuijs

06 106 433 81

Heb je CliniClowns al opgenomen in je testament? Laat het ons weten. Je kunt een kopie van het gedeelte van het testament opsturen waarin je CliniClowns benoemt. Zo kunnen wij jouw eventuele specifieke wensen met je bespreken en je op de hoogte houden van de ontwikkelingen. 

Een vrijblijvend gesprek met de notaris

Een testament laten opmaken is minder ingewikkeld dan je denkt. Een notaris kan je snel duidelijkheid geven of je jouw nalatenschap het beste in een testament kunt regelen. Het notariskantoor ‘De Notarissen’ behartigt de belangen van CliniClowns en helpt je ook graag verder. Lees hier meer. 

​Meer lezen?