Direct naar...

Nalaten

Wilt u ook in de toekomst zieke en gehandicapte kinderen afleiding en plezier bezorgen? Denk dan eens aan de mogelijkheid om CliniClowns in uw testament op te nemen.

Nadenken over de verdeling van uw nalatenschap na uw leven is geen gemakkelijk onderwerp. Wellicht stelt het idee dat alles van tevoren goed is geregeld voor uw nabestaanden u gerust. Hebt u er wel eens bij stilgestaan dat u, naast uw nabestaanden, ook iets kunt doorgeven aan goede doelen die u een warm hart toedraagt? In de vorm van bijvoorbeeld een nalatenschap? Op deze manier blijft u ons werk steunen en kunnen wij nu en in de toekomst zieke en gehandicapte kinderen de afleiding en het plezier bieden die zij zo hard nodig hebben.

Hoe werkt het? U kunt CliniClowns op twee manieren opnemen in uw testament:

1. Erfstelling

U kunt CliniClowns opnemen in uw testament als (mede)erfgenaam. Dit heet erfstelling. CliniClowns ontvangt dan een percentage van uw nalatenschap. U beslist zelf welk percentage dat is. 

2. Legaat

Wilt u CliniClowns niet tot erfgenaam maken, maar wel in uw testament opnemen, dan kunt u een legaat opnemen. Met een legaat geeft u aan dat u een vast geldbedrag of een bepaald goed nalaat aan CliniClowns. 

De hoogte van het bedrag, klein of groot, bepaalt u helemaal zelf. CliniClowns is door de overheid erkend als een Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). Daardoor hoeft CliniClowns geen erfbelasting te betalen over het bedrag dat nagelaten wordt en komt uw nalatenschap dus volledig ten goede aan het werk van CliniClowns. 

Voor een goede afwikkeling van uw nalatenschap aan Stichting CliniClowns gelden een aantal richtlijnen

​Wil meer informatie of heb je vragen?

Onze relatiemanagers vertellen u graag alles over de mogelijkheden om CliniClowns in uw testament op te nemen. Voor een oriënterend gesprek kunt u direct met hen contact opnemen.

Chris Ochtrup

06 106 247 93

Frances Kuijs

06 106 433 81

Hebt u CliniClowns al opgenomen in uw testament? Laat het ons weten. U kunt een kopie van het gedeelte van het testament opsturen waarin u CliniClowns benoemt. Zo kunnen wij uw eventuele specifieke wensen met u bespreken en u op de hoogte houden van de ontwikkelingen. 

Bijzondere informatiebijeenkomst - 10 september

''We vonden de bijeenkomst zo bijzonder, omdat er ‘n grote kundigheid en persoonlijke betrokkenheid aanwezig was. Ook zijn onze lachspieren opgerekt door de rondleiding in het college!'' - Maarten en Mieke

Misschien heeft u vragen over hoe u een goed doel kunt benoemen in uw testament? Of wilt u nu al een schenking aan CliniClowns doen, maar weet u niet welke stappen hiervoor nodig zijn? Om deze reden organiseren wij voor u een bijzondere informatie- bijeenkomst. U bent van harte uitgenodigd aanwezig te zijn! 

Een vrijblijvend gesprek met de notaris

Een testament laten opmaken is minder ingewikkeld dan u denkt. Een notaris kan u snel duidelijkheid geven of u uw nalatenschap het beste in een testament kunt regelen. Het notariskantoor ‘De Notarissen’ behartigt de belangen van CliniClowns en helpt u ook graag verder. Lees hier meer. 

​Meer lezen?