×

3 speelse tips voor jouw gezin

Zou jij ook wel een speelse, frisse blik kunnen gebruiken voor dagelijkse perikelen binnen het gezin? Dan zijn deze clownstips wellicht iets voor jou!

Tip 1:
“Mijn twee jonge kinderen vliegen elkaar om de haverklap in de haren. Hoe ga ik hiermee om zonder me kwaad te maken of me op de kast te laten jagen?”

Verleg de focus door iets te gaan doen wat enorm aantrekkelijk is en waar je kinderen niet omheen kunnen. Zoals het bakken van een appeltaart. Je pakt rustig een paar appels en gaat zonder iets tegen de kinderen te zeggen een appeltaart maken. Je schilt de appeltjes, snijdt ze in stukjes en ondertussen snoep je er lekker wat van. De kinderen kibbelen waarschijnlijk door, maar jij gaat helemaal op in het appeltjes schillen en deeg kneden. Als je het leuk vindt, kun je ondertussen zingen: ‘Appeltaart, appeltaart, ik ben niet kwaad, want ik maak een appeltaart... lekker warm en zoet, oh wat kan ik dat toch goed’. Wedden dat ze zin krijgen om je te helpen!

Tip 2:
“Mijn kind gooit afval op de straat. Ik zeg altijd dat dit niet mag. Maar dat lijkt niet te helpen.”

Maak er een spel van dat je samen kunt spelen. Bijvoorbeeld van afval op straat gooien naar afval in een prullenbak gooien. Eerst vanaf één meter afstand en daarna maak je de afstand
steeds iets groter. Leuk om er zelf ook nog een wedstrijdje van te maken: wie het beste kan mikken. Vergeet niet om te verliezen!

Tip 3:
“Mijn kind wil zijn vitamines en medicijnen nooit innemen. Ik kan hem maar niet motiveren.”

Dat lijkt ons ook een lastige uitdaging. Maar ik heb wel een idee: maak van de tabletten karaktertjes. Met een beetje fantasie wordt een pil al snel een superman, die met zijn superkrachten allemaal avonturen beleeft. Daarmee wordt zo’n tablet al heel wat minder vervelend. Maar wil hij hem dan nog steeds niet in zijn mond doen, draai het dan eens om. Laat de pil roepen: ‘Nee, ik wil niet in jouw mond! Neeee, toch niet in jouw mond?!’ Misschien doet hij dan zelfs zijn best om de tablet te grijpen en in zijn mond te stoppen.

Help mee, steun CliniClowns!

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Geef je op met je e-mailadres en blijf op de hoogte van het laatste nieuws. Zo lees je meer over het werk van CliniClowns, acties van sponsoren en manieren om CliniClowns te steunen.

Een vliegende zebra boven het ziekenhuis

Vroemmmmmm! Pier en Polleke scheuren in hun nepbolides de kinderafdeling van het Refaja ziekenhuis in Stadskanaal op. Het wilde bochtenwerk van Pier zorgt op een haar na voor een enorme botsing tegen het bed van Rens, dat vol ligt met speelgoedautootjes.

Maak bezoeken mogelijk!

Gun nog meer zieke kinderen bezoek van CliniClowns! Met jouw donatie maak je het mede mogelijk dat CliniClowns nog meer zieke kinderen kan laten lachen, ontspannen en genieten. Help je mee?