×

‘De CliniClowns waren een lichtpuntje voor Mike’

Corina bracht met haar zoon Mike vele dagen door in het ziekenhuis. “De clowns waren een lichtpuntje voor Mike. Een deel van onze nalatenschap gaat naar CliniClowns, ter nagedachtenis aan hem.”

Mike werd geboren met de ziekte van Pompe, een progressieve spierziekte. Bijna wekelijks bracht hij een dag door in het ziekenhuis voor onderzoeken en medicatie. In 2018 is Mike op veertienjarige leeftijd overleden. “Er waren twee dingen waar Mike in het ziekenhuis gelukkig van werd: een chocolademuffin halen in het winkeltje en een bezoek van de CliniClowns”, vertelt Corina.

Speciale band

Met een van de CliniClowns had Mike een speciale band. “Dat was Bes, ze was ondeugend en dat vond hij heerlijk. Ze kwam een keer binnen in de koffiekamer, waar een rol biscuit op tafel lag. Ze nam een hap uit een koekje en legde dat weg. Pakte het volgende koekje, hapte erin, schudde ‘nee’ met haar hoofd en ging zo maar door. Dat vond hij heel grappig. Bes was zijn favoriete clown, een paar weken voor hij stierf bracht ze Mike nog een bezoek.”

Wil je meer weten over nalaten aan CliniClowns?

Op sommige dagen gingen Corina en Mike van wachtruimte naar wachtruimte voor onderzoeken en misten ze net de bezoekjes van de clowns op zaal. “Dan zocht ik hen gewoon op. Bes probeerde altijd nog even bij Mike langs te komen. De CliniClowns maakten een dag in het ziekenhuis compleet.”

Testament

CliniClown Bes met Mike

Corina en haar man zijn nog steeds betrokken bij het werk van CliniClowns. “Een tijd geleden besloten we het geld dat we hebben ingezameld met de verkoop van bijzondere postzegels en boeken te schenken. Toen ik daarover belde met CliniClowns, heb ik meteen geïnformeerd of we hen kunnen opnemen in ons testament. We willen een deel van onze nalatenschap aan CliniClowns geven ter nagedachtenis aan Mike. Het geeft ons nu een goed gevoel dat we na ons overlijden nog steeds iets voor zieke kinderen kunnen betekenen en hen blij kunnen maken.”

Corina vertelde over het leven van Mike en zijn bijzondere band met de CliniClowns in het tv-programma De Nalatenschap op SBS6. Kijk de uitzending hier terug.

Doordat Corina haar zoon Mike zo'n bijzondere band had met de CliniClowns, besloot ze CliniClowns op te nemen in haar testament. Wilt u ook meer weten over de mogelijkheden van nalaten aan een goed doel? Download dan vrijblijvend onze brochure.

Wil je meer weten over nalaten aan CliniClowns?