×

De valse blokfluit van clown Flip

Op de kinderafdeling 'de kikker' in het Wilhelmina KinderZiekenhuis klinkt een schel geluid. Het is CliniClown Flip die zijn blokfluit bespeelt. Nou, blokfluit? Het is eigenlijk een meetlat en het klinkt voor geen meter. Grinnikend kijkt de elfjarige Sjoerd toe naar dit schouwspel. “Ik vond het echt supergrappig.”
 

Sjoerd was een fanatieke fietscrosser, maar was wel weer toe aan een nieuwe sport. Helaas maakte hij tijdens zijn op een na laatste les een rottige val. “Ik fietste de bult op en ineens viel ik”, vertelt hij. “Mijn buik kwam op het stuur terecht en toen was ik heel even buiten bewust zijn.”

Sjoerd weet nog dat de trainers daarna om hem heen stonden en naar hem riepen. Hij moest proberen goed te ademen en op te staan. Zijn moeder vond dat hij naar het ziekenhuis moest. “Het voelde gewoon niet goed”, aldus Sacha, moeder van Sjoerd. In het ziekenhuis kreeg Sjoerd te horen dat zijn mild gescheurd was.

Een enge film

“Je zit ineens in een lange en enge film”, vertelt Sacha. “Het ergste wat er kon gebeuren, was dat zijn mild eruit had gemoeten. Ik wist alleen in het begin niet dat je zonder mild nog steeds kon leven. Pas toen ik dat door had, viel er ook een last van mijn schouders.”

Tijdens zijn ziekenhuisbezoek kwam de CliniClowns langs. En die afleiding kon Sjoerd goed gebruiken volgens Sacha.  “Het breekt je dag, en het is ook gewoon heel leuk om te zien”, vindt Sacha.

De bloemenkoningin

“Ik denk dat ik de fluit moet stemmen”, zegt clown Flip. Sjoerd knikt instemmend. Als dat valse geluid maar ophoudt. Ineens komt er nog iemand binnen. Het is de bloemenkoningin. “Oh, er is hier al visite”, zegt ze verbaasd. “Nou, dan ga ik maar weer.” Flip kijkt beteuterd. “Ik vond het net zo gezellig worden.” “Maar ik moet nu toch echt gaan”, zegt de bloemenkoningin en ze huppelt de kamer uit.

Flip steekt zijn vinger op. “Aha, ik heb een idee”, zegt hij. “Ik ga er gewoon stiekem achteraan en dan haal ik haar gewoon weer op.” De clown zet het op een rennen.

“Het was echt heel grappig”, vertelt Sjoerd achteraf. “De clowns konden zelf ook niet hun lach in houden en dat maakte het nog leuker.”

Vond je het een mooi verhaal en wil jij ook bijdragen? Doneer je oude mobiel of cartridges!

Help mee, steun CliniClowns!

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Geef je op met je e-mailadres en blijf op de hoogte van het laatste nieuws. Zo lees je meer over het werk van CliniClowns, acties van sponsoren en manieren om CliniClowns te steunen.

Culinaire avonturen op de downpoli

“Leuke neus”, zegt Nina (5), terwijl ze op Neels rode neus duwt. Ze is op de downpoli voor controle en dat is best vervelend. Maar de tranen zijn snel gedroogd als ze ontdekt dat Cliniclowns Nop en Neel berenhonger hebben.

Maak bezoeken mogelijk!

Gun nog meer zieke kinderen bezoek van CliniClowns! Met jouw donatie maak je het mede mogelijk dat CliniClowns nog meer zieke kinderen kan laten lachen, ontspannen en genieten. Help je mee?