×

Féline en handpoppetje Beer

Féline’s (3) gezichtje staat op onweer. Ze is bij een fysiotherapeut en moet verschillende wandel hulpmiddelen uitproberen. Féline heeft het zeldzame CFC Syndroom. Een van de kenmerken van dit syndroom is een ontwikkelingsachterstand en een hart- en huidafwijking. 

Door haar ontwikkelingsachterstand heeft Féline een hulpmiddel nodig om te leren lopen. Vader Erik: “We konden tijdens het passen maar geen glimlach op haar gezichtje toveren. Tot plots CliniClown Peer voorbij loopt en ziet dat kleine Féline wel wat vrolijkheid kan gebruiken.”

Stralen als een zonnetje

Beer, het handpoppetje van Peer, komt tevoorschijn en parkeert zich op Peer zijn muts. “Woehh, hou je goed vast Beer anders val je van mijn muts af!” Waarschuwt clown Peer hem. Met grote oogjes kijkt Féline naar Beer. Ze ziet dat de muts van clown Peer los zit en begint te schuiven. En ja hoor… de ondeugende Beer valt met de muts op de grond. “Oh, wat had ik nou gezegd, Beer?”,  mompelt clown Peer. “Ga jij maar lekker bij Féline op haar stoel zitten, daar is het veel veiliger!” Beer gaat gezellig bij Féline op haar trippelstoel zitten en dat vindt Féline hartstikke gezellig. Haar gezichtje staat niet meer op onweer. Ze zit te stralen als een zonnetje.

Vader Erik: “Peer kreeg het voor elkaar om Féline haar gemoedstoestand compleet te veranderen. Er verscheen een hele grote glimlach op haar gezichtje en die is er de rest van de dag niet meer vanaf gegaan!”

Vond je het een mooi verhaal en wil jij ook bijdragen? Doneer je oude mobiel of cartridges!

Help mee, steun CliniClowns!

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Geef je op met je e-mailadres en blijf op de hoogte van het laatste nieuws. Zo lees je meer over het werk van CliniClowns, acties van sponsoren en manieren om CliniClowns te steunen.

Culinaire avonturen op de downpoli

“Leuke neus”, zegt Nina (5), terwijl ze op Neels rode neus duwt. Ze is op de downpoli voor controle en dat is best vervelend. Maar de tranen zijn snel gedroogd als ze ontdekt dat Cliniclowns Nop en Neel berenhonger hebben.

Maak bezoeken mogelijk!

Gun nog meer zieke kinderen bezoek van CliniClowns! Met jouw donatie maak je het mede mogelijk dat CliniClowns nog meer zieke kinderen kan laten lachen, ontspannen en genieten. Help je mee?