×

Theedoekverstoppertje via de CliniClowns App

Vol overgave zwaait clown Soest zijn blauw met wit geruite theedoek in het rond. En… Hop! Daar ligt de doek plots over het hoofd van CliniClown Dikkie! De clown ziet ineens helemaal niets meer! “Waar zijn jullie nou?” roept hij angstig. Geboeid kijken Quintin (5) en Nefeli (5) van de Bodde in Tilburg naar de CliniClowns App op de tablet voor hun neus. Wanneer clown Soest de doek weer van Dikkies hoofd wegtrekt, roepen ze luid: “Kiekeboe!”

De twee kinderen hebben via de CliniClowns App contact met clowns Soest en Dikkie en dat is best wel een beetje spannend, want… kunnen ze die clowns nou gewoon via het scherm zien en horen? Het is even wennen, maar al snel is het ijs gebroken en hebben Quintin en Nefeli veel plezier met de CliniClowns.
 
De Bodde in Tilburg is een school voor kinderen tussen de 4 en 18 jaar met een verstandelijke beperking. Een van de leerkrachten op de school is Dianne, die erg enthousiast is over het fijne contact met de CliniClowns. “De CliniClowns waren al eens langs geweest op de Bodde met een voorstelling. Toen ik hoorde dat kinderen ook met de clowns kunnen videobellen, was ik gelijk enthousiast”, vertelt ze.

Interactie en vertrouwen

“Inmiddels gaan we regelmatig met een of twee kinderen online op de CliniClowns App. Het is elke keer weer geweldig om te zien hoe kinderen reageren op de clowns.” Hoe vaker kinderen videobellen met de clowns, hoe meer interactie ontstaat, merkt Dianne. “De clowns bouwen via de CliniClowns App steeds meer vertrouwen op met de kinderen. Dat is anders dan bij een voorstelling. Dat het contact zo een-op-een is, maakt het extra leuk voor de kinderen. Het is echt even hun eigen momentje met de CliniClowns.”
 
Vrolijk klapt Nefeli ondertussen mee met de liedjes die clown Dikkie speelt op zijn gitaar, terwijl Soest sierlijk door het beeld danst. Ook Quintin vindt het steeds minder spannend, want die CliniClowns zijn eigenlijk best wel grappig. Om de beurt verdwijnen Soest en Dikkie onder de theedoek en zodra de twee kinderen ‘kiekeboe’ roepen komen ze weer tevoorschijn.
 
Het klinkt steeds een beetje harder, totdat… Quintin en Nefeli zelf verdwijnen! Ze zien alleen nog de blauwe en witte vierkantjes van de theedoek. Maar dan klinkt het wederom vol overtuiging: “Kiekeboe!” Dáár zijn de CliniClowns weer! Twee trotse gezichtjes kijken naar de tablet. Dianne: “Met de CliniClowns stappen kinderen even in een andere wereld. Dat is echt heel leuk om te zien.”

Voor meer info over de CliniClowns App en een filmpje waar je blij van wordt, klik hier

Vond je het een mooi verhaal en wil jij ook bijdragen? Doneer je oude mobiel of cartridges!

Help mee, steun CliniClowns!

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Geef je op met je e-mailadres en blijf op de hoogte van het laatste nieuws. Zo lees je meer over het werk van CliniClowns, acties van sponsoren en manieren om CliniClowns te steunen.

Culinaire avonturen op de downpoli

“Leuke neus”, zegt Nina (5), terwijl ze op Neels rode neus duwt. Ze is op de downpoli voor controle en dat is best vervelend. Maar de tranen zijn snel gedroogd als ze ontdekt dat Cliniclowns Nop en Neel berenhonger hebben.

Maak bezoeken mogelijk!

Gun nog meer zieke kinderen bezoek van CliniClowns! Met jouw donatie maak je het mede mogelijk dat CliniClowns nog meer zieke kinderen kan laten lachen, ontspannen en genieten. Help je mee?