×

'Tijdens het videobellen vergeet ze alles wat er om haar heen gebeurt'

Toen Indy actief werd op de CliniClowns App was ze nog erg verlegen. Totdat ze de clowns steeds beter leerde kennen. “Ze slepen Indy echt door een zeer moeilijke tijd heen.”

“Vanaf het moment dat bij mij de pijn begon ben ik gelijk naar de operatiekamer gebracht.” Voor moeder Corina was het een heftige bevalling. Haar baarmoeder scheurde en ondanks dat baby Indy snel werd gehaald lag ze enige tijd buiten de baarmoeder, zonder zuurstof. Enkele maanden na de bevalling gingen voorbij totdat Corina opmerkte dat Indy niets deed met haar linkerarm. Volgens de kinderarts was dit niets om zich zorgen om te maken, maar na enig aandringen van Corina werd ze toch doorverwezen naar een revalidatiecentrum.

Cerebrale parese

Met acht maanden had Indy haar de eerste stappen al gezet, maar echt lopen was het niet. Ook dit viel Corina op. Ze werd wederom doorverwezen naar specialisten. “Vanaf dat moment krijg je zoveel mensen aangeboden van fysio- tot ergotherapie. Na enkele onderzoeken kregen we eindelijk de diagnose.

Door de hersenschade die Indy opliep, heeft ze cerebrale parese. Hierdoor heeft ze veel moeite met bewegen en loopt haar psychische leeftijd achter. Uiteindelijk werd het reguliere onderwijs ingewisseld voor speciaal onderwijs. Hier zit ze helemaal op haar plek en gaat ze met plezier naar school.

Geef kinderen zoals Indy een moment van afleiding en plezier.

Succes

“Onze zoon werd aangemeld voor Stichting Opkikker”, vertelt Corina. “Zo maakte Indy ook kennis met de CliniClowns.” Niet lang daarna kreeg Corina de tip om de CliniClowns App te gebruiken. Wat was dat een succes! Vanaf dat moment videobelde Indy constant met de CliniClowns. Ze had de grootste lol. In het begin was Indy erg verlegen, maar gelukkig was daar moeder Corina voor de nodige ondersteuning. Zij wist de gekkigheid in het gesprek te brengen en zo leerde Indy de clowns steeds beter kennen. “Tijdens het videobellen wordt ze een stuk rustiger. Ze vergeet alles wat er om haar heen gebeurt”, zegt Corina vrolijk.

Opleven

Corina ziet telkens weer hoe haar inmiddels 11-jarige dochter opleeft van de clowns. “Ze wordt echt een hele vrolijke meid als ze met de clowns videobelt.” Het kan voor Indy niet gek genoeg en met elke clown weet ze zich wel op een andere manier te vermaken. En Corina, die doet net zo gek mee. “Ik vind het zo gaaf. De clowns doen het echt super.”
 
De verbeelding en het spel laat Corina keer op keer versteld staan. “In drie seconden kunnen de CliniClowns hun spel zo omdraaien en weer in een andere rol verder gaan.” Ze ziet keer op keer wat het contact met haar dochter doet. “Ze slepen Indy echt door een zeer moeilijke tijd heen. Ik heb er zoveel respect voor dat de clowns dat voor elkaar krijgen.”

Dit verhaal is geschreven in 2021.

Geef zieke kinderen, kinderen met een beperking en mensen met dementie afleiding en plezier